Mesaj adresat domnilor plagiatori

.
. (Photos.com)
Prof. Univ. Dr. Ovidiu Papană
20.06.2012

După trista experienţă a vechiului regim, noii veleitari, dornici de poziţii fruntaşe în viaţa socială românească s-au năpustit cu toate mijloacele pe care le-au avut la dispoziţie pentru a-şi atinge scopul. Din păcate, în privinţa acestui demers avem rădăcini serioase în haiducia românească şi se pare că (după comportament) o parte a societăţii actuale a rămas încă bine ancorată în năravurile feudale.

- Dragii mei concetăţeni (mă adresez în acest mod, iubindu-vă într-un fel pe toţi, pentru că vorbim aceeaşi limbă), chiar credeţi că secolul acesta mai suportă astfel de comportamente dezonorante?

Aţi câştigat un lucru de mare preţ după schimbarea regimului politic – libertatea.... dar se pare că acest cuvânt l-aţi confundat în mod sincer (sau deliberat) cu anarhia. În cazul multora dintre voi, frica a fost singurul judecător suprem care v-a călăuzit comportamentul social în trecutul apropiat.

Secolul al XXI-lea v-a luat şi puţina moralitate pe care aţi mai avut-o. Într-adevăr, tentaţiile materiale, practicile societăţii de consum v-au transformat în adevăraţi monştri. Nu mai aveţi nicio credinţă, demnitate sau urmă de umanitate. Nu mai aveţi SUFLET. Aţi devenit robii unor plăceri temporare de care vă agăţaţi cu o încăpăţânare diabolică. Mulţi dintre voi aţi dobândit în această perioadă bunuri materiale inimaginabile pentru o persoană care şi-ar fi desfăşurat activitatea într-o societate corectă sub aspect moral.

- Chiar nu aţi priceput nimic din învăţămintele tuturor religiilor ancestrale care vă atrag atenţia că tot ce e material este efemer?

Am început să scriu aceste rânduri pentru că nu pot să mai suport mizeria morală pe care vreţi să ne-o impuneţi. Ne-aţi confiscat dreptatea, ne-aţi luat o parte din nivelul de trai la care aveam dreptul după toate suferinţele trăite în perioada trecută. Acum, cei cu năravul plagiatului vreţi să ne luaţi şi demnitatea, poate lucrul cel mai de preţ care ne-a mai rămas celor care nu gândim ca voi. Pentru a nu ştiu câta oară în anii de după 1989 aţi murdărit imaginea unui întreg popor prin comportamentul vostru, beneficiind de faptul că aţi ajuns la conducerea ţării prin mijloacele amintite şi aveţi pârghiile de decizie.

Dragilor mei vorbitori de limbă română, cercetaţi istoria şi veţi vedea că adevărul a ieşit întotdeauna la iveală pe parcursul timpului

Vă lipsesc „titlurile” domnilor plagiatori. Aveţi puterea, aveţi mijloacele materiale dar vă mai „trebuie” şi un titlu de intelectual sau de nobleţe. Setea de preamărire vă îndeamnă să vă luaţi prin fraudă cele mai importante aprecieri de factură umană. Călcând în picioare toate valorile morale, credeţi că puteţi deveni prin impostură personalităţile de referinţă ale momentului.

Dragilor mei vorbitori de limbă română, cercetaţi istoria şi veţi vedea că adevărul a ieşit întotdeauna la iveală pe parcursul timpului. Recurgând la aceste procedee, sub impulsul ambiţiilor de oameni mărunţi, vă condamnaţii propriul nume, propriile familii sau chiar viitorii descendenţi la oprobiul public, la nivel naţional sau internaţional. Ieşiţi din gândirea asta primitiv-animalică pentru că acest comportament va lăsa o pată neagră care se va răsfrânge asupra întregii societăţi. Nu ne băgaţi şi pe noi, cei care suntem diferiţi de casta voastră, în „oala cu proşti” aşa cum îi consideraţi pe toţi cei din jur. Sincer, vă compătimesc pentru micimea de care daţi dovadă. Viaţa omului este un şir infinit de experienţe din care nu aţi învăţat nimic. De fapt aveţi dreptul să faceţi ce vreţi cu ea. Nu aveţi însă dreptul să faceţi rău celor din jur, profitând de delăsarea, naivitatea sau subiectivitatea unei părţi din cadrul societăţii noastre.

Domnilor plagiatori (sau maeştri de hoţii). Staţi cuminţi în bunăstarea voastră şi lăsaţi cultura şi nobleţea să rămână la locul lor pentru că oricum aţi demonstrat că aceste calităţi nu vi se potrivesc.

Prof. Univ. Dr. Ovidiu Papană

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor