Membrii Camerei Reprezentanţilor din SUA doresc răspunsuri privind abuzul de transplant din China
alte articole
WASHINGTON - Aproximativ un sfert din membrii Camerei Reprezentanţilor din SUA au semnat o scrisoare în care solicitau Secretarului de Stat să "elibereze orice informaţie" pe care o deţine departamentul cu "privire la abuzurile de transplant de organe din China."
Într-o scrisoare de tipul "Dragi colegi", din partea congresmanilor Robert E. Andrews (D-N.J.) şi Christopher Smith H. (R-N.J.), în care au cerut membrilor Camerei Reprezentanţilor să semneze scrisoarea către Clinton, se afirma că "acuzaţii grave sugerează că abuzuri inimaginabile au avut loc" în practica transplantului de organe din China.
Andrews şi Smith se referă la "mărturiile provenind de la spitalele şi medicii chinezi care au participat la recoltarea forţată de organe de la prizonieri, în rândul cărora s-au aflat practicanţi ai mişcării spirituale Falun Gong, uiguri, tibetanii şi creştini."
Scrisoarea către Clinton cere în special publicarea documentelor cu privire la recoltarea de organe pe care fostul viceprimar al Chongqing, Wang Lijun, le-ar fi transmis în timpul şederii sale în Consulatul SUA din Chengdu, provincia Sichuan, pe 6 februarie.
"Dacă s-au primit astfel de dovezi şi dacă vor fi publicate, s-ar putea lua măsuri pentru a ajuta la oprirea unor astfel de abuzuri abominabile" se afirmă în scrisoare.
Dintr-un total de 435 de membri ai Camerei Reprezentanţilor, 106 reprezentanţi din 33 de state au semnat scrisoarea către Clinton până la 3 octombrie.
În ziua următoare, la un miting din Fairfax, Virginia, preşedintele Barack Obama a acceptat o scrisoare în care era înştiinţat de conţinutul scrisorii "dragi colegi" din Camera Reprezentanţilor, a declarat Karen Gao, care a emis o scrisoare în numele Asociaţiei Falun Dafa din Washington DC. Aceasta solicită sprijinul preşedintelui în convingerea departamentul de stat să publice documentele importante, despre care scrisoarea asociaţiei susţine că "ar putea avea un rol esenţial în încheierea atrocităţii ce a fost menţionată ca "o nouă formă a răului pe această planetă."
Potrivit Biroului de Invesigare al Congresului (CRS), scrisorile de tipul "Dragi colegi" reprezintă o corespondenţă oficială distribuită parlamentarilor din ambele camere." Acestea sunt în principal utilizate de parlamentari pentru a-i convinge pe alţii să co-sponsorizeze sau se opune unui proiect de lege, dar ele pot fi folosite şi pentru alte aspecte, cum a fost cazul aici.
Informaţiile lui Wang
În 2006, The Epoch Times a publicat povestea că industria lucrativă a transplanturilor de organe din China era alimentată cu organe de la practicanţi Falun Gong - cel mai mare grup de prizonieri de conştiinţă din China în prezent.
De atunci, multe analize şi investigaţii, coroborate cu declaraţiile martorilor, au dus la publicarea a doua cărţi ce concluzionează că zeci de mii de practicanţi Falun Gong au fost omorâţi pentru organele lor: Recoltarea sângeroasă: Uciderea practicanţilor Falun Gong pentru organele lor, de David Kilgour şi David Matas, în 2009, şi Organe pentru stat: abuzul în transplanturile din China, editată de David Matas şi Trey Torsten, MD, în 2012.
Wang Lijun a fost direct implicat în practicile de recoltare de organe. El a fondat un centru de cercetare privind transplantul de organe, în timp ce era şeful de poliţie din oraşul Jinzhou, provincia Liaoning. Centrul a efectuat câteva mii de operaţii de transplant de organe, sursele organelor rămânând nelămurite.
Bill Gertz a raportat în Free Beacon pe 10 februarie că doi oficiali americani i-au spus că Wang a furnizat consulatului informaţii prejudicioase despre Bo Xilai, şeful lui Wang Lijun din Chongqing.
Site-urile de ştiri în limba chineză din afara Chinei, care citează surse anonime din regimul chinez, au raportat că informaţiile pe care Wang le-a oferit în Chengdu includeau detalii despre recoltarea forţată de organe pe viu. Şi The Epoch Times avea o sursă familiară cu aceasă problemă.
Audierea mărturiilor
Scrisoarea către Clinton a făcut referire la şedinţa Camerei Reprezentanţilor de pe 12 septembrie privind "Recoltarea de organe de la dizidenţii religioşi şi politici efectuate de Partidul Comunist Chinez", care a determinat scrisoarea.
Martorii au implicat spitale şi medici chinezi în practica recoltării forţate de organe de la prizonieri, constând în mare parte din practicanţi vii ai mişcării spirituale Falun Gong, dar incluzând la fel de bine uiguri, tibetani şi creştini ai "Caselor".
Damon Noto, MD, de la Doctori Împotriva Recoltării Forţate de Organe (DAFOH), a vorbit despre "o supra-abundenţă de organe [din China] accesibilă pentru transplantul de organe", o marfă care este rară oriunde în altă parte. El a raportat că spitalele chineze au publicitate pe internet că ele ar putea oferi organe în câteva săptămâni şi chiar programa organul necesar în prealabil.
De exemplu, timpul mediu de aşteptare pentru un rinichi în Statele Unite este de peste trei ani, a spus dr. Noto.
"Site-urile unor spitale erau chiar destul de îndrăzneţe să afirme că rezultatele lor de transplant erau superioare, deoarece au putut testa funcţionarea rinichiului când donatorul încă trăia, înainte de recoltare", a afirmat dr. Noto.
Dr. Noto a menţionat experienţa dr.-ului Jacob Lavee, director al Unităţii de transplant de inimă de la Sheba Medical Center din Israel, căruia un pacient i-a spus că era programat pentru un transplant de inimă în China, în două săptămâni. Dr. Lavee a fost şocat să afle că pacientul său a fost într-adevăr în China şi a primit transplant de inimă exact în ziua programată.
Afacerea cu transplanturile de organe este "extrem de profitabilă" în China, a relatat dr. Noto. El a menţionat site-ul unui centru de transplant din Shenyang, în 2006, care susţinea că un transplant de rinichi costă 62.000 de dolari; un transplant de ficat costă între 98.000-130.000 de dolari; un transplant de inimă costă între 130.000-160.000 de dolari; un transplant de cornee costă 30.000 de dolari.
Dr. Noto a furnizat dovezi că prizonierii de conştiinţă erau donatorii primari. El a spus că practicanţii Falun Gong care au scăpat din China i-au spus că de multe ori aceştia erau supuşi la teste de sânge şi urină şi la multiple evaluări fizice şi cu ultrasunete, în timp ce colegii lor deţinuţi nu erau supuşi la niciun fel de teste.
Mulţi dintre aceşti prizonieri au suferit diverse forme de tortură. Dr. Noto a concluzionat: "este greu de crezut că testele scumpe erau efectuate în beneficiul sănătăţii prizonierilor."
Charles Lee, MD, este un practicant Falun Gong ce a fost închis timp de trei ani în China. El a mărturisit în cadrul şedinţei că în timpul detenţiei i-au fost prelevate probe de sânge, fără a i se spune motivul. El a spus că în cazul în care cazul său nu ar fi primit atenţie internaţională, el ar fi putut fi o victimă ca mii de practicanţi Falun Gong anonimi.
Ethan Gutmann, un anchetator al practicilor de transplant de organe din China şi autor al documentarului Pierderea Noii Chine, a discutat despre opt practicanţii Falun Gong pe care i-a intervievat şi ale căror nume le-a furnizat.
Practicanţii au fost supuşi unor teste medicale specifice, despre care a spus că erau "uimitor de asemănătoare." Medicul era de obicei din armată, preleva un volum mare de sânge, urină şi era supus unor radiografii. Apoi el a descris examinarea corneelor.
"Le-a cerut medicul vreunuia dintre ei să urmărească mişcarea luminii? A mişcat doctorul degetele pentru a verifica vederea periferică? Nu. A examinat doar corneele. Nimic care să implice funcţia cerebrală, niciun ciocan peste genunchi, niciun ganglion limfatic, nicio examinare a urechilor sau gurii sau organelor genitale – medicii au verificat doar organele care puteau fi vândute şi nimic altceva. "