Mehedinţi şi Timiş: Percheziţii la o grupare suspectată de evaziune fiscală de peste două milioane de euro

În judeţele Mehedinţi şi Timiş, mai multe percheziţii au avut loc marţi dimineaţă în locuinţe şi în sedii de firme, fiind vizaţi administratori de societăţi comerciale suspectaţi de evaziune fiscală cu un prejudiciu total de peste două milioane de euro. Au fost ridicate 11 persoane, iar printre suspecţi se află şi consilierul local din Timişoara Andrei Petrişor, fiul avocatului Petre Petrişor, fost preşedinte de tribunal.
Poliţişti (Epoch Times România)
Liviu Şerbănescu
15.01.2013

În judeţele Mehedinţi şi Timiş, 22 de percheziţii au avut loc marţi dimineaţă în locuinţe şi în sedii de firme, fiind vizaţi administratori de societăţi comerciale suspectaţi de evaziune fiscală cu un prejudiciu total de peste două milioane de euro. Au fost ridicate 11 persoane, iar printre suspecţi se află şi consilierul local din Timişoara Andrei Petrişor, fiul avocatului Petre Petrişor, fost preşedinte de tribunal.

Şapte dintre cele 11 persoane ridicate sunt din judeţul Timiş, iar patru - din Mehedinţi, acestea fiind suspectate de evaziune fiscală şi spălare de bani şi urmând să fie audiate la Parchetul Tribunalului Mehedinţi, conform purtătorului de cuvânt al Poliţiei Mehedinţi, inspector principal Nicolae Lohon.

În încercarea de a recupera prejudiciul de două milioane de euro, anchetatorii au pus sechestru pe mai multe bunuri ale persoanelor vizate.

Printre cele patru persoane ridicate din Mehedinţi se află fraţii Alin şi Mihai Udrişte, care deţin la Drobeta Turnu Severin mai multe magazine alimentare, dar şi o firmă de panificaţie.

În timpul percheziţiilor făcute la două palate ale ţiganilor fost ridicat şi un bărbat din Strehaia.

În total, 22 de percheziţii au avut loc, marţi dimineaţă, în Timişoara, Drobeta Turnu Severin şi Strehaia, la sediile a 13 firme şi la locuinţele unor oameni de afaceri, fiind vizate 15 persoane.

"În perioada 2008-2012, în calitate de reprezentanţi ai unor societăţi comerciale, în relaţia cu partenerii şi luând decizii cu privire la angajări şi plăţi, au dispus înregistrări de tranzacţii comerciale fictive în valoare de peste 5 milioane de euro, sustrăgându-se de la plata TVA şi a impozitului pe profit", a precizat Nicolae Lohon.

Suspecţii sunt cercetaţi pentru evaziune fiscală şi spălare de bani, iar prejudiciul în acest caz este de peste două milioane de euro.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor