MECMA: Există o înţelegere cu FP ca numirea noii conduceri la Hidroelectrica să fie amânată

Epoch Times România
16.10.2012

Ministerul Economiei a anunţat marţi că a solicitat amânarea numirii membrilor Consiliului de Supraveghere al Hidroelectrica în contextul necesităţii implementării unei decizii a CSAT şi că a existat o înţelegere cu Fondul Proprietatea în acest sens.

Franklin Templeton, în calitate de administrator unic şi manager de investiţii al Fondului Proprietatea, s-a pronunţat luni, într-o scrisoare deschisă adresată Ministerului Economiei, împotriva amânării luării unei decizii cu privire la numirea noului Consiliu de Supraveghere al Hidroelectrica.

"Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri a luat act cu surprindere de scrisoarea deschisă transmisă în spaţiul public, în cursul zilei de ieri (luni, n.r), de către reprezentanţii Franklin Templeton Investment Management Ltd. Pe această cale dorim să reamintim faptul că a fost înţelegerea celor doi acţionari ai Hidroelectrica, MECMA şi Fondul Proprietatea, că expertul de talie internaţională, angajat iniţial doar pentru recrutarea Directorului General, va furniza servicii şi pentru selectarea membrilor CA", se spune în comunicatul MECMA.

Totodată, se face precizarea că recenta solicitare a MECMA privind amânarea discutării punctelor 1, 2, 3, 4, 5 şi 12 de pe agendă, cu ocazia urmatoarei AGA a Hidroelectrica. convocata pentru 31 octombrie 2012, a fost formulată "în contextul necesităţi implementării cerinţelor Hotararii nr. 73 adoptate de către Consiliul Suprem de Apărare a Ţării, în şedinţa din data de 27 septembrie 2012, referitoare la aplicarea art. 46, alin. (9), din Legea Concurenţei nr. 21/1996, republicată, cu modificările şi completările ulterioare".

Conform prevederilor art. 2 din această hotărâre, sunt supuse analizei prevazute de art. 46, alin. (9), din legea nr. 21/1996, operaţiunile de preluare a controlului asupra unor întreprinderi sau active, precum ţi cele de concentrare economică, stabilite conform legii, circumscrise, potrivit Strategiei Naţionale de Securitate sau strategiilor sectoriale de securitate, domenii cum ar fi securitatea energetică, securitatea sistemelor de aprovizionare cu resurse vitale sau protecţia operaţiunilor de privatizare a intreprinderilor cu capital majoritar de stat sau a managementului acestora.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor