Primăria lui Mazăre azvârle cu banul public în funcţionari, încălzirea morţilor şi câini

Radu Mazare
Radu Mazare (Epoch Times România)

În urmă cu câteva zile, proaspăt revenit în urbe de pe pârtiile de schi din Austria, primarul Constanţei, Radu Mazăre, declară că nu va risipi banii primăriei plătind pentru ridicarea munţilor de zăpadă murdară adunaţi după trecerea utilajelor de deszăpezire pe străzi. Va veni el soarele, va veni căldura şi munţii de zăpadă se vor topi. Între timp, la primărie a venit Curtea de Conturi şi a constatat că nu zăpada se topeşte la Constanţa, ci banul public, cheltuit ilegal.

Inspectorii Curţii de Conturi au constatat că peste un milion de euro din vistieria administraţiei locale ar fi fost cheltuiţi ilegal, informează evz. Primăria Constanţa a aruncat o mulţime de bani pe sporurile angajaţilor de la Serviciul Public de Impozite şi Taxe (1.248.000 de lei) şi pentru transportul în comun (1.678.000 de lei), şi, cu mare generozitate, funcţionarii primăriei au acordat ajutoare de încălzire pentru morţi. În jur de 218 persoane decedate au încasat ajutoare de încălzire pentru energia termică furnizată în sistem centralizat, prejudiciul adus municipalităţii ridicându-se la 25.000 de lei.

Primăria ar fi cheltuit ilegal bani şi pentru prinderea, deparazitarea şi vaccinarea câinilor maidanezi din Constanţa, plătind în jur de 274.000 de lei pentru operaţiuni care nu erau prevăzute de hotărâri ale Consiliului Local.

Inspectorii au mai considerat că primăria a cheltuit de asemenea ilegal şi suma de 93.000 de lei, aceşti bani fiind daţi unor angajaţi ai instituţiei, în lunile martie şi iunie 2012, ca echivalent al unor cadouri.

Funcţionarii primăriei, generoşi, la fel ca şeful lor, ar mai fi achitat aproape 600.000 de lei pentru onorariul unor avocaţi care nu i-au mai apărat în instanţă. Tot plată ilegală a fost considerată şi sponsorizarea cu 30.000 de lei a proiectului „Sărbătoarea recoltei şi vinului Dobrogea 2012”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne