Carnavalul "Rio de Mamaia" 2013 vizitat de Nabucodonosor

Şi când zici că mai rău de atâta nu se poate, iată că ba da! Mii de turişti şi constănţeni au asistat, sâmbătă seară, titrează presa, la o nouă paradă desfăşurată în cadrul carnavalului din Mamaia, la care a participat şi primarul Constanţei, Radu Mazăre. Acesta s-a costumat în Nabucodonosor, Regele Babilonului.

Onor primarele Constanţei, cu un aer niţel expirat, a parcurs staţiunea Mamaia cocoţat pe un car alegoric al unui club din staţiune, însoţit, ca de fiecare dată, de câteva tinere dez-îmbrăcate provocator. De sus, din carul regal, Mazăre a salutat mulţimea prezentă pe tot parcursul defilării, din dreptul Hotelului Perla şi până în Piaţeta Cazino. Carnavalul a debutat cu aria Corul sclavilor din opera Nabucco de Giuseppe Verdi, mixată de DJ Pascal. Este al doilea carnaval de acest gen, pe" modelul" carnavalului de la Rio, unde primarele Constanţei frecventează des.

Sclavii prostului gust

Nu ştiu alţii cum or fi, dar la defilarea unui primar îmbrăcat în rege, în timp ce "orchestra" mai şi intonează Corul sclavilor, există întotdeauna riscul ca cineva să reacţioneze asemenea tinerilor care au aruncat cu roşii în premierul Ungariei (nu l-au nimerit, dar intenţia contează) la Tuşnad, în timp ce acesta cuvânta despre Transilvania, ţinut unguresc.

Că lui Radu Mazăre îi place să se costumeze, ştim cu toţii. Nu pierde nici o ocazie să se afişeze în varii costume, ori de câte ori are ocazia de a fi admirat şi fotografiat. Pirat, muschetar, ofiţer roman, aviator, maharajah de Mamaia, rege britanic, june prim în costum de baie verde felinar, nu este rol pe care primarele, invariabil înconjurat de fete frumoase, de preferinţă cât mai dezbrăcate, să nu îl fi jucat. Mă întreb dacă e chiar aşa de rău la primărie de nu se simte deloc bine pe scaunul de acolo, în costum şi cu cravată la gât?

Lumea îşi aminteşte încă faimoasa apariţie din 2009 a lui Mazăre care a defilat pe scenă îmbrăcat în uniformă de ofiţer nazist, alături de fiul său, Răducu. Exhibiţia lui Mazăre a atras atenţia Centrului pentru Combaterea Antisemitismului, care a transmis o sesizare Procurorului General al României, Laura Codruţa Kovesi. În sesizare se precizează că primarul Constanţei a încălcat Legea şi a instigat un minor să-i urmeze exemplul, educându-l să trateze legislaţia în vigoare cu dispreţ. Finalmente, edilul şi-a cerut scuze şi nu s-a întâmplat nimic.

Când îşi va cere însă scuze pentru imaginea pe care o creează României prin apariţiile maharajahice la care se pretează şi prin reclama vie pe care o face, prin apariţiile şi speech-urile sale, şi a promovării turismului sexual pe litoralul românesc?

Turismul sexual pe litoral

Au trecut doar trei veri de când, Radu Mazăre, mare iubitor de carnavaluri, cluburi, distracţie şi fete frumoase, declara deschis:

"Trebuie să atragem piaţa rusească şi arabă prin fetele frumoase, agrement şi distracţie. Nu este nicio ruşine, Venezuela este cunoscută pentru fetele frumoase", a spus Radu Mazăre, în vara lui 2010.

Ideea, venită de la o atare personalitate, a avut priză la momentul respectiv, mai ales că urgisita frunzuliţă verde a Elenei Udrea nu s-a prea putut lăuda cu succes.

"Noi căutăm în acest moment ceva specific. Avem fete frumoase în România, ne-ar putea diferenţia de alte ţări. Ruşii şi arabii căută o destinaţie unde să cheltuiască mult, să se simtă bine. Sunt multe ţări care au dezvoltat turismul sexual. Eu cred că în vacanţă trebuie să ne simţim cu toţii bine", declara Corina Martin, preşedinte Asociaţia Litoral, la scurtă vreme după afirmaţiile publice ale primarului constănţean.

Ministrul Turismului, Elena Udrea s-a eschivat la modul elegant: "Nu ştiu dacă este cel mai puternic agrement [frumuseţea româncelor], dar cert este că sunt nişte pieţe pe care nu le neglijăm", a comentat şi dânsa propunerile marelui om politic constănţean.

Au trecut trei ani de la declaraţia cu pricina iar Radu Mazăre continuă să contruiască pe ţărmul Mării Negre o imagine de decadenţă.

"Astăzi se deschide carnavalul din Mamaia, bucuraţi-vă, iubiţi-vă (sic!). De acum încolo, timp de două luni, în fiecare sâmbătă, în faţa dumneavoastră, împreună cu dumneavoastră, turişti, constănţeni, căsătoriţi, holtei, divorţaţi, cluburile din Mamaia vor aduce şi vă vor prezenta dansatorii, programele, fanteziile, în aşa fel încât să ne bucurăm cu toţii. Mamaia, România, în această vară va fi sufletul bucuriei şi al fericirii. Să înceapă carnavalul" îi îndemna Mazăre pe turiştii din Constanţa.

Mazăre şi NATO

În luna mai 2013, Băsescu, îngrijorat că Portul Constanţa ar putea trece de sub administrarea Ministerului Transporturilor sub cea a Primăriei Constanţa, în baza unui acord pe care Mazăre susţinea că l-a încheiat cu Victor Ponta, declara:

"Mi-e greu să văd că unul care stă mai mult cu domnişoare dezbrăcate prin Mamaia, se îmbracă în tot felul de armuri, când o face pe papuaşul, când pe apaşul, mi-e foarte greu să îl văd discutând cu generalii de la NATO chestiuni serioase legate de tranzitul de armament, de muniţie, de trupe. Mi-e greu să îl văd discutând cu Exxon, dacă le spune să îl caute la Bamboo în discotecă. "Deci vedeţi că şeful e la Bamboo, e acolo cu nişte sirene ieşite din Marea Neagră". Cred că am fi noi neserioşi să trimitem Exxon, NATO… Poate eu greşesc, dumneavoastră vedeţi vreun general american mergând să discute cu el? Sau în Brazilia, că ăsta mai pleacă şi în Brazilia", comenta Traian Băsescu activităţile mondene ale lui Mazăre în luna mai a anului curent.

Dar până la Nato, mai aproape mi-e cămaşa şi ce se întâmplă în ograda mea.

Cum să îi vorbesc eu fetei mele despre demnitate, despre ce înseamnă virtutea unei fete, despre cât de emoţionant e să primeşti o floare, despre cum e să mergi la prima întâlnire, despre respect, cunoaştere şi comunicare într-un cuplu, când vine Radu Mazăre, despoaie câteva tinere abia trecute de adolescenţă şi le prezintă ca pe un brand de ţară, magnet pentru atras arabi bogaţi în cluburi? Cum se asortează imaginea pe care Radu Mazăre o promovează public, (sub oblăduirea cui?) cu modelul pe care noi, părinţii ar trebui să-l prezentăm fetelor noastre: mergi la şcoală, fă o facultate, munceşte cinstit, fă-ţi o carieră, distrează-te, dar cu măsură şi bun simţ.

Aşchia nu sare departe de trunchi

Radu, minor pe vremea când taticu' urca pe scenă îmbrăcat în nazist, este acum major. Participă şi el la carnavaluri şi tot pe care alegorice. Vara trecută, Răducu Mazăre a fost tras pe dreapta de poliţişti pe Autostrada Soarelui. Conducea maşina cu 194 km/h. Declinând orice răspundere, Răducu a contestat că ar fi fost la volan. Intervievat, viitorul Nabucodonosor a declarat:

"Plecase să-şi aducă o gagică de-a lui. Dacă îl trimiteam eu să aducă o gagică de-a mea şi îi ziceam să se grăbească, înţelegeam". Aşa că a înţeles şi poliţia, căci nu se mai aude nimic despre dosarul penal care urma să-i fie întocmit lui Răducu pentru viteză excesivă şi minţirea unor poliţişti.

Domnule Radu Mazăre, dacă Răducu s-ar fi dat peste cap cu maşina şi vi-l extrăgea cu flexul echipa de intervenţii dintre fiare, tot atât de relaxat aţi fi glumit?

O altă întrebare ar fi: de ce votează constănţenii mandat după mandat un primar care promovează decadenţă şi promiscuitate? Totuşi şi constănţenii au copii. De ce nu se întreabă nimeni cu ce bani se duce Mazăre la carnaval la Rio, face pe Tarzan în Madagascar şi se dă în stambă cu fete suficient de tinere pentru a-i fi copii? Cine sponsorizează exchibiţionismul lui Nabuco de Constanţa şi cine plăteşte finalmente pentru toată degradarea morală promovată de primar? Cum ai reacţiona, tu, cetăţene al Constanţei, dacă una din fetele semi-dezbrăcate cu care Mazăre apare prin cluburile de noapte ar fi chiar fata ta? L-ai mai vota?

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Opinii