Matei Dobrovie: Pentru unirea R. Moldova cu România trebuie pus interesul naţional mai presus de jocurile politice

Unirea înseamnă interconectare prin punţi mediatice între cele două maluri ale Prutului pentru contracararea propagandei ruseşti, care este extrem de agresivă în R. Moldova, afirmă Matei Dobrovie.
Miting unionist la Chişinău, moldovenii de peste Prut votează simbolic unirea (Epoch Times România)
Ştefan Sârbu
28.03.2020

Cu ocazia aniversării a 102 ani de la Unirea Basarabiei cu România, deputatul român Matei Dobrovie susţine că „mulţi politicieni care şi-au făcut o profesie din a fi unionişti de serviciu” cu discursuri „care mai de care mai bombastice, de un populism şi o demagogie greţoase” au strigat mult despre unire în ultimii ani, mai ales în campaniile electorale, dar nu au făcut nimic pentru ea, nu au avut niciun proiect concret.

„În Republica Moldova, formaţiuni precum PL şi lideri unionişti autodeclaraţi precum Ghimpu, Chirtoacă si alţii au fost scoşi de pe scena politică principală, din Parlament, prin votul oamenilor şi rămân în marja de eroare a sondajelor, fiind total decredibilizaţi”, scrie acesta pe pagina sa de Facebook menţionând că are un mare respect pentru personalităţile care au făcut posibilă Unirea acum 102 ani, prin faptul că au pus interesul naţional mai presus de jocurile politice mici. „Au fost cu adevărat oameni de stat, nu politicieni de duzină ca unii unionişti de astăzi.”

În opinia parlamentarului român, Unirea înseamnă interconectare, punţi reale între cele două maluri ale Prutului. Punţi mediatice şi realizarea spaţiului informaţional comun. „În acest sens, am propus proiectul strategic Fondul de cooperare mass-media România-Republica Moldova, care-şi propune să crească prezenţa mediatică românească dincolo de Prut şi să contracareze propaganda rusească, care este extrem de agresivă acolo.

„Guvernul Ludovic Orban sprijină guvernul de la Chişinău în această pandemie prin echipamente de protecţie, din puţinul pe care îl avem şi noi. Acesta e un exemplu de unitate şi solidaritate, care contează mult mai mult decât discursurile pline de zel despre unire”, a adăugat politicianul.

În concluzie, Matei Dobrovie a ţinut să atenţioneze că lupta cu Dodon nu se câştigă cu populisme şi discursuri sforăitoare care-i dau apă la moară, ci cu investiţii în mass media independentă şi de calitate de limbă română. Altfel, doar cu frumoasa retorică unionistă, ne vom lamenta din nou că pro-ruşii au câştigat alegerile, iar pro-europenii şi unioniştii au pierdut. „Asta înseamnă unire pentru mine!”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor