Martin Schultz acceptă 3 milioane de semnături împotriva TTIP

Preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, a primit luni 3.284.289 de semnături din partea Stop TTIP ECI. Reprezentanţii şi activiştii care au fost prezenţi la depunerea semnăturilor i-au cerut lui Schulz să susţină o audiere în Parlamentul European.
Michael Efler, activist, împreună cu Martin Schultz, preşedintele PE. Schultz a primit peste 3 milioane de semnături din partea europenilor care nu sunt de acord cu acordul TTIP, Berlin. (Prin bunăvoinţă STOP TTIP)
Andrei Popescu
09.11.2015

În anul care a trecut de la înfiinţarea sa, Iniţiativa Cetăţenească Europeană pentru Oprirea TTIP (Stop TTIP ECI) a strâns mai multe semnături - 3.284.289 - decât orice altă iniţiativă europeană cetăţenească de până acum. În 7 octombrie 2015, toate semnăturile au fost predate simbolic Comisiei Europene din Bruxelles. Iar faptul că preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, a acceptat personal luni semnăturile este un semnal important.

“Suntem mulţumiţi că protestul împotriva acordurilor de comerţ liber pare să fie observat de instituţiile europene”, a declarat Michael Efler, membru al comitetului Stop TTIP ECI. “Îi cerem lui Martin Schulz să pună în practică promisiunea privind transparenţa şi democraţia şi să sprijine o audiere şi o dezbatere a acestei chestiuni în Parlamentul European precum şi în cadrul Comisiei Europene.”

Alianţa Stop TTIP, care este formată din peste 50 de organizaţii, a colectat de trei ori mai multe semnături decât este necesar pentru un document oficial ECI. Mai mult, alianţa a depăşit cvorumul de ţară în 23 de state membre, deşi doar 7 erau necesare.

“Acesta este un mare succes care evidenţiază în mod clar puterea remarcabilă a opoziţiei faţă de TTIP şi CETA în întreaga Europă”, susţine Karl Bar, un purtător de cuvânt pentru Stop TTIP ECI.

Mai mult, Stop TTIP ECI cere instituţiilor UE şi ţărilor membre ale blocului european să nu mai negocieze cu SUA în privinţa TTIP (Parteneriatul Transatlantic pentru Comerţ şi Investiţii) şi să nu ratifice Acordul Cuprinzător Economic şi Comercial între UE şi Canada (CETA).

Iniţiativa a fost lansată la 7 octombrie 2014, după ce Comisia Europeană a refuzat să o înregistreze ca un ECI oficial. Stop TTIP ECI urmăreşte în prezent să ia măsuri legale împotriva deciziei Comisiei Europene la Curtea Europeană pentru Justiţie.

TTIP înfruntă o rezistenţă tot mai mare în Europa, unde opozanţii susţin că acordul comercial va distruge standardele UE în ceea ce priveşte sănătatea, munca şi mediul, şi în acelaşi timp va oferi o putere mare corporaţiilor. Protestele anti-TTIP din această lună au atras la Berlin până la 250.000 de persoane de pe întreg cuprinsul Germaniei.

Negocierile dintre UE şi SUA pentru TTIP durează din 2013. La începutul acestei luni, SUA a găzduit la Miami cea de-a 11-a rundă de discuţii asupra controversatului acord.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor