Mariana Durleşteanu, despre renunţarea la candidatura de premier: Nu mai faceţi filme de groază privind presiunile asupra mea

Mariana Durleşteanu (dw.com)
Maria Maevschi
23.03.2021

După toate discuţiile apărute în spaţiul public, fosta candidată a majorităţii parlamentare PSRM-ŞOR la funcţia de prim-ministra a Republicii Moldova, Mariana Durleşteanu, a decis să explice de ce şi-a anunţat retragerea candidaturii.

„Am luat decizia în urma show-urilor de la TV făcute de politicieni, care au demonstrat că se ţin cu orice preţ de imunitatea parlamentară şi interesele lor personale şi de clan.

Aş dori încă să menţionez că de la bun început am zis: nu accept să fiu reprezentată de formaţiunea Şor. Însă acest lucru nu s-a întâmplat şi am mai înţeles că nu va fi posibil să existe suport şi angajament politic pentru a face reforme clare de la aşa alianţa”, se arată într-o postare a Marianei Durleşteanu pe contul personal de socializare.

În contextul mesajului său plasat pe Facebook în timp ce fracţiunea Partidului Socialiştilor se afla la consultaţii cu preşedinta Maia Sandu la 16 martie 2021, precum şi a declaraţiei lui Igor Dodon cum că un mesaj plasat pe un cont de socializare nu poate fi considerat un anunţ oficial, Durleşteanu a precizat că „decizia îmi aparţine mie personal şi declaraţia de retragere a fost scrisă de mine cu ceva timp înainte”.

„Rog să nu mai faceţi filme de groază privind presiunile asupra mea. Singura presiune a fost existenţa acestui ʻmariaj şi făţărnicieʼ PSRM-Şor-Candu-Filip şi alţii cu care nu am fost de acord. Mesajele inconsecvente din partea politicienilor m-au împins la această decizie, însă cum am mai zis, voi continua să rămân în viaţa publică pentru a duce schimbarea până la capăt.

Consider că decizia mea a fost în beneficiul cetăţenilor şi depăşirii crizei politice. Eu sunt o persoană cu principii clare aşa ca şi în ʻnegocierea tranzacţiilor financiareʼ care prevăd condiţii şi obligaţiuni din partea ambelor părţi. Când aceste condiţii nu se respectă atunci tranzacţia nu are loc şi părţile îşi revăd strategiile”, se mai arată în mesajul fostei candidate la funcţia de premier.

Precizăm că imediat după retragerea anunţată de Durleşteanu, şefa statului l-a desemnat la funcţia de prim-ministru al Republicii Moldova pe preşedintele interimar al Partidului Acţiune şi Solidaritate, deputatul Igor Grosu, iar ulterior şi Curtea Constituţională de la Chişinău a recunoscut decretul şefei statului în acest sens ca fiind constituţional.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor