Marian Vanghelie: "Demnitatea mea e atât de mare că vreau să mi-o iau înapoi!"

Vizat de percheziţii legate de falsificarea listelor electorale, primarul suspendat al sectorului 5 susţine că nu se va opri şi că DNA nu-i poate opri candiatură.
Marian Vanghelie, PSD, primar sectorul 5 (Epoch Times România)
Ana Ion
06.05.2016

La scurt timp după ce procurorii DNA au efectuat vineri percheziţii într-o cauză vizând falsificarea listelor de semnături pentru alegerile locale, Marian Vanghelie declară că nu se simte intimidat şi că nici măcar DNA nu-l mai poate opri în cursa electorală, relatează B1 TV.

”Începerea campaniei a început cu dreptul pentru DNA. Au venit să verifice semnăturile candidatului Vanghelie şi a celorlalţi candidaţi PDS. Mulţi m-au sunat şi au spus că vor să vină la un miting pentru că se simt nedreptăţiţi", a declarat Marian Vanghelie, comentând faptul că procurorii au făcut percheziţii la Primăria Sectorului 5 şi la sediul Partidului Dreptăţii Sociale.

Marian Vanghelie a susţinut că a strâns semnăturile corect, de la oameni de pe stradă, din companii private, din şcoli, iar cei care au semnat sunt alături de el şi chiar sunt dispuşi să organizeze un miting în sprijinul său.

"Conform Constituţiei, nici DNA nu îmi poate opri candidatura. Indiferent de formele de intimidare, eu voi candida. Am strâns aproape 20 000 de semnături pentru candidatura mea independentă, apoi, în baza discuţiei cu domnul Sasu, am strâns 9 000 de semnături pentru partid. E o intimidare.

Ştiam că voi fi verificat începând de la cele două partide care vor monopol în România şi vor să îndepărteze independenţii şi partidele mici din alegeri”, a acuzat Vanghelie.

Primarul suspendat al sectorului 5 a mai susţinut că vrea să fie "un exemplu pentru că nimeni nu ar dreptul să te oprească."

"Puteam sta liniştit acasă, dar demnitatea mea e atât de mare că vreau să mi-o iau înapoi. Nu mi-o poate lua DNA prin asemenea măsuri”, a mai adăugat Vanghelie.

Reamintim că procurorii DNA au efectuat vineri percheziţii într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie, printre care şi folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii în legătură cu falsificarea listelor electorale, comise în cursul anului 2016.

Potrivit unor surse judiciare citate de Mediafax, una dintre instituţiile vizate de percheziţii a fost Primăria Sectorului 5.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor