Marian Lupu speră că Amendamentul Jackson-Vanick în privinţa Moldovei, va fi eliminat cât mai curând

Fostul preşedinte al Partidului Democrat din R. Moldova, Marian Lupu
Fostul preşedinte al Partidului Democrat din R. Moldova, Marian Lupu (www.pdm.md)

Preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Marian Lupu, a avut astăzi o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Statelor Unite ale Americii la Chişinău, William Henry Moser.

În cadrul întrevederii, Ambasadorul William Henry Moser s-a interesat de rezultatele vizitei şefului Legislativului în Statele Unite ale Americii şi a apreciat faptul că delegaţia Parlamentului Republicii Moldova, condusă de Marian Lupu, a inclus reprezentanţii tuturor fracţiunilor parlamentare, ceea ce denotă gradul sporit al democratizării în ţara noastră.

De asemenea, William Henry Moser a subliniat importanţa activităţii Camerei Americane de Comerţ în Republica Moldova, care are mai multe propuneri cu privire la perfecţionarea cadrului legislativ actual în domeniul comercial-economic. Ambasadorul a mai opinat că ar fi oportun ca Preşedintele Parlamentului să se întâlnească cu reprezentanţii Camerei, cu scopul de a discuta situaţia actuală în acest domeniu. De asemenea, Ambasadorul Statelor Unite la Chişinău a mai menţionat că, vizavi de ţara noastră, Congresul american este dispus în favoarea eliminării Amendamentului Jackson-Vanick.

În acelaşi context, Preşedintele Parlamentului Marian Lupu a menţionat că ţara noastră doreşte o consolidare a parteneriatului bilateral Republica Moldova-SUA şi să avansăm calitatea dialogului politic spre un angajament care să servească intereselor strategice ale ţărilor noastre.

Preşedintele Parlamentului a specificat că ţara noastră contează şi în continuare pe sprijinul politic al Statelor Unite în cadrul formatului 5 2 în soluţionarea problemei transnistrene, inclusiv transformarea actualei operaţiuni de pacificare într-o misiune civilă multinaţională cu mandat internaţional.

De asemenea, şeful Legislativului a mai specificat că Moldova contează pe activitatea Grupului de Prieteni ai Moldovei în Congresul SUA “Congressional Moldova Caucus”, instituit pe 19 martie 2012, care cuprinde 28 de legislatori americani, şi lansat oficial pe data de 20 iunie a.c. Sperăm, a spus Marian Lupu, că instituirea şi consolidarea activităţii Grupului de Prieteni ai Moldovei în Congresul SUA va contribui la promovarea relaţiilor bilaterale, în special la consolidarea dimensiunii parlamentare şi că, până la alegerile din toamnă în SUA, să fie eliminat Amendamentului Jackson-Vanick.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe