Lupu a fost reales preşedinte al Partidului Democrat din R. Moldova

Marian Lupu
Marian Lupu (pdm.md)

Marian Lupu a fost reales sâmbătă cu unanimitate de voturi preşedinte al Partidului Democrat din R. Moldova, la congresul formaţiunii, care a avut loc sâmbătă la Chişinău.

Marian Lupu a fost unicul candidat propus la funcţia de preşedinte. "Reformele şi schimbările radicale pe care ni le propunem vor servi drept un bun exemplu pentru clasa politică din ţară. Trebuie să rămână în trecut metodele dictatoriale de management în cadrul partidului. Ne mişcăm în direcţia formării unui partid european veritabil, guvernat în spiritul de echipă şi de stimă reciprocă", a declarat Marian Lupu după ce a fost reconfirmat în funcţie, relatează Info-Prim Neo.

După ce a fost reales, Lupu l-a propus pe omul de afaceri Vladimir Plahotniuc la funcţia de prim-vicepreşedinte al Partidului Democrat şi a menţionat că, de mai bine de un an de când acesta este în echipa PDM, a dat dovadă că este cu sufletul şi cu inima pentru dezvoltarea partidului. "Foarte mulţi au încercat să-l atace fiindcă se tem", a subliniat Marian Lupu.

Vlad Plahotniuc a fost ales prim-vicepreşedinte al PDM cu unanimitate de voturi. Până în prezent această funcţie a fost vacantă.

Partidul Democrat a fost condus până în 2009 de actualul preşedinte de onoare al PD, Dumitru Diacov. Atunci, Marian Lupu a devenit preşedinte al Partidului Democrat.

La ultimele alegeri parlamentare din noiembrie 2010, Partidul Democrat a obţinut 15 mandate în Parlamentul Republicii Moldova.

Marian Lupu deţine în prezent funcţia de preşedinte al Parlamentului de la Chişinău, iar până în aprilie 2009 a fost membru al Partidului Comuniştilor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne