Maria Ciobanu, despre Ziua Constituţiei: Legea supremă a fost adoptată în condiţii vitrege pentru cetăţenii R. Moldova

Constituţia Republicii Moldova.
Constituţia Republicii Moldova. (moldnews.md)

Deputata Platformei DA Maria Ciobanu notează că la 29 iulie „unii” marchează Ziua Constituţiei, legea supremă în stat, care a fost adoptată în condiţii vitrege pentru cetăţenii statului Republica Moldova.

„Agrarienii erau, în mare parte, socialiştii de astăzi: homosovieticus! Fără apartenenţă de neam, cu o limbă "moldovenească" stâlcită pe care au şi consfinţit-o...”, scrie politiciana, pe contul său de Facebook.

În opinia parlamentarei, nu contează pentru socialiştii lui Dodon, aşa cum nu a contat nici pentru democraţii lui Filip, Diacov, Babuc, ce a statutat Curtea Constituţională (CCM), şi anume, că Declaraţia de Independenţă primează. Mai urma de făcut un singur pas: Parlamentul să ia act de decizia CCM şi să fie modificat „blestematul” art.13 din Constituţie.

Cu toate acestea, Maria Ciobanu menţionează că tot mai rar „în anii de la urmă pe drumurile Basarabiei noastre zbuciumate” sunt întâlniţi cetăţeni care nu ar cunoaşte că limba pe care o vorbesc este româna.

La 29 iulie R. Moldova marchează 26 de ani de la adoptarea Legii Supreme. În baza sesizării deputaţilor PL din 2013, cu privire la modificarea art. 13 din Constituţie, privind înlocuirea sintagmei ”limba moldovenească” cu ”limba română” Curtea Constituţională a statuat că Declaraţia de Independenţă a R. Moldova prevalează Constituţia, prin urmare Parlamentul trebuia să introducă în Constituţie limba română drept limbă oficială în ţară. Au fost numeroase tentative ca Parlamentul să adopte această modificare, însă din cauza lipsei de voinţă politică, nu a fost înlăturată nici până în prezent.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe