Slusari, despre întâlnirea lui Dodon cu Krasnoselski: Preşedintele a devenit simbolul trădării intereselor R. Moldova
alte articole
Vicepreşedintele Parlamentului Alexandr Slusari susţine că trăieşte sentimentul de umilinţă profundă după întâlnirea ordinară de marţi, a „statalistului" Dodon cu separatistul Krasnoselski la Condriţa.
Deputatul Platformei DA menţionează că nu a pledat niciodată pentru altă soluţionare a conflictului transnistrean, decât cea paşnică. Însă, consideră că nu trebuie ignorate „faptele de dezonoare naţională!”.
Redăm mai jos mesajul integral al parlamentarului postat pe pagina sa de socializare:
„Transnistria nu achită nimic pentru gaze naturale, livrate oficial Moldovei. Malul drept procură toata energia electrică din zona separatistă. Toate operaţiunile de aşa-zis export-import ale regiunii secesioniste se efectuează în baza legislaţiei R. Moldova, însă impozitele şi accizele sunt transferate exclusiv pentru malul stâng al Nistrului.
Chişinăul a recunoscut diplomele din Transnistria. Mai mult, eliberează regiunii separatiste numere de înmatriculare pentru autovehicule.
Deci, Moldova întreţine economic separatismul şi punctum! Poate măcar avem ceva în schimb? Numiţi cel puţin o acţiune de apropiere a poziţiilor din partea Tiraspolului, în afară de contrabanda şi spălarea banilor între cercurile oligarhice de pe ambele maluri ale Nistrului!
Chişinăul mereu cedează totul unilateral! Comunicatul de azi al lui Dodon de-facto descrie rezultatele întâlnirii liderilor a două state independente. N-am realizat niciun progres în privinţa lichidării posturilor de control instalate abuziv de separatişti.
În schimb, am înţeles că Transnistria mai vrea cedări în domeniul telecomunicaţiilor şi deblocarea băncilor separatiste, restricţie care este unica măsură reuşită a autorităţilor din Chişinău, dar şi aceasta aparţine Băncii Naţionale şi nu Guvernului.
Igor Dodon deja a devenit simbolul trădării publice şi permanente a intereselor Republicii Moldova. Cred că nu este departe ziua, cănd vom afla exact în schimbul a câte „culioace” (pungi n.r.) şi genţi a avut loc tranzacţionarea ţării.”