Mari ipocrizii: fostul vicepreşedinte american critică demagogii din România, Ungaria şi Polonia

Vicepreşedintele american Joe Biden.
Vicepreşedintele american Joe Biden. (Captură Foto)

Fostul vicepreşedinte american, Joe Biden a criticat, într-un discurs ţinut pe tema ”Democraţia în era revenirii autoritarismului”, ”şarlatanii şi demagogii care se folosesc de teama legitimă a oamenilor şi dau vina mereu pe alţii”. ”Acum sunt imigranţii, outsider-ul, mereu ceilalţi”, a declarat Biden.

Fostul secretar de stat a făcut, chiar, referire directă la trei ţări din Europa Centrală şi de Est: Ungaria, România şi Polonia.

"Guvernul român susţine că agenţiile anti-corupţie sunt un impediment în calea guvernării efective şi susţine că este nevoie să fie dezmembrate pentru că guvernul să devină mai efectiv".

Deşi remarca lui Joe Biden referitoare la propaganda de consum intern aruncată în spaţiul public de regimul PSD-ALDE este cum nu se poate mai legitimă, adevărul, iese, de data aceasta, nu din gura pruncilor, ci din a păcătoşilor.

În primul mandat al administraţiei Obama, tocmai oameni ca Joe Biden, împreună cu fostul secretar de Stat Hillary Clinton, au fost artizanii aşa-numitului Reset cu Rusia - survenit după iniţiativa lui George Bush de a integra Ucraina şi Georgia în NATO şi a împinge graniţele Occidentului mai departe, intrând în teritorii pe care Kremlinul le consideră no-mans-landul care trebuie să separe cele două sfere de influenţă.

Politica de indulgenţă a SUA faţă de Rusia, survenită după invadarea Georgiei de către armata rusă, a fost, probabil, una dintre cele mai mari catastrofe geopolitice ale ultimilor ani - arătând Rusiei că SUA este iresponsabilă, încurajând viitori aliaţi să iasă de pe orbita legăturilor corupte cu Rusia, dar fără să le sprijine în aceste demersuri.

Georgia a fost pierdută ca urmare a acestei politici duale şi iresponsabile, Ucraina a fost aruncată din nou sub controlul Rusiei, pentru a fi scoasă, parţial, cu mari eforturi personale de către oameni din administraţia Obama, în particular Victoria Nuland.

În particular pentru România, politica administraţiei Obama a fost un dezastru. Dreapta firavă, cătă reuşise să se coaguleze în câţiva ani după o Revoluţie capturată de forţe loiale Moscovei, a suferit o lovitură letală de pe urma acordurilor verbale dintre Washington şi Kremlin.

O mare parte a crizelor care ameninţă Uniunea Europeană astăzi, răzmeriţa clubului est european, şi chiar evoluţia şocantă din Orientul Mijlociu, unde influenţa Rusiei este în ascensiune puternică din 2015, îşi au rădăcinile adânci în politica externă implementată în mandatul Obama - cu precădere 2008 - 2012.

Din acest punct de vedere, tabloul dezastrului politic ce bântuie Europa şi al undelor de şoc reverberate în SUA - unde au produs măturarea de pe scena politică a democraţilor americani - ar trebui semnat în colţul dreapta-jos: Barack, Joe şi ultima pe listă, cu voia dumneavostră, Hillary.

Intenţiile lui Biden ar trebui să fie transparente pentru orice specialist în politică americană - nu sunt altceva decât o nouă încercare de a pune toate frământările actuale pe umerii lui Donald Trump şi de a avansa o agendă globalistă, neo-liberală, la fel de găunoasă ca cea care a generat toate provocările curente.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Opinii