Marea schismă a PSD este aproape. Un nou partid va ieşi în curând la lumină [surse]

Mircea Geoană
Mircea Geoană (Epoch Times România)

Este din ce în ce mai clar că excluderea lui Mircea Geoană şi a lui Marian Vanghelie din PSD nu va rămâne fără consecinţe pentru conducerea actuală. Potrivit unor surse politice citate de b1.ro, nu mai puţin de 50 de parlamentari se pregătesc să plece din PSD pentru a se alătura unei noi formaţiuni de centru-stânga.

"A fost deja o întâlnire şi va urma o a doua pentru a vedea pe cine ne putem baza. Sunt cam 50 de deputaţi şi senatori care nu îşi mai văd viitorul în actualul PSD. Nu mai putem sta în PSD unde se va face un simulacru de congres pentru realegerea conducerii care a pierdut alegerile. O să mergem separat pentru că social-democraţia Made în Dubai, cu maşini scumpe şi hobby-uri extravagante nu are nimic a face cu românul şi cu nevoile lui. Social-democraţia nu a început cu Dragnea şi nu se termină cu Ponta", a declarat sub protecţia anonimatului un senator PSD.

Pe lângă parlamentarii PSD, senatorul respectiv susţine că în noul partid ar putea intra şi aleşi din cadrul UNPR, PC şi PP-DD. Aceast nou proiect se va constitui, potrivit surselor citate, în jurul lui Mircea Geoană şi a lui Marian Vanghelie, iar scopul acestuia este unul ambiţios - înlăturarea lui Victor Ponta de la Palatul Victoria şi obţinerea a cel puţin 20% la alegerile parlamentare din 2016.

"În politică, vom avea un nou Guvern cel târziu până de Paşte. Preşedintele are nevoie de un partener puternic şi de încredere pentru noul proiect naţional pe care vrea sa îl lanseze. Un nou Guvern cu o majoritate care cuprinde PSD şi PNL sau partea sănătoasă din PSD şi PNL într-o mare coaliţie de tip german, deoarece numai o mare coaliţie poate pune în practică fundaţia Noului Proiect Naţional pentru următorul deceniu", a declarat senatorul Mircea Geoană.