Maia Sandu şi Andrei Năstase: Moldova - studiu de caz despre cum aduce corupţia sărăcie şi mizerie
alte articole
În contextul Zilei Internaţionale a Luptei împotriva Corupţiei marcată la 9 decembrie, preşedinta Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS), Maia Sandu, a declarat că Republica Moldova ar fi studiu de caz despre cum corupţia aduce sărăcie şi mizerie. În opinia acesteia, corupţia înseamnă case părăsite, drumuri în noroi, copii care cresc departe de părinţi, bătrâni care îngheaţă în casele lor.
”Un regim corupt poate fi înfrânt. Putem să scăpăm de guvernarea coruptă dacă nu ne lăsăm intimidaţi, dacă nu acceptăm beneficii nemeritate, dacă avem curajul să vorbim atunci când se comit abuzuri şi dacă ne solidarizăm în acţiunile noastre”, menţionează Maia Sandu atenţionând că doar oamenii care nu încalcă legea sunt oameni liberi şi puternici.
În context, liderul Platformei DA, Andrei Năstase, notează că flagelul corupţiei afectează pe toţi, pătrunzând în diverse domenii, de la educaţie şi sănătate până la politică, administraţie şi justiţie, provocând nedreptate, umilinţă şi sărăcie indiferent de societatea, comunitatea sau generaţia din care face parte persoana.
”E şi chintesenţa luptei noastre politice, a activităţii şi eforturilor de unificare a forţelor în perspectiva înlăturării de la putere a unei clase politice corupte antipopulare şi instalării unei guvernări transparente, în interesul cetăţenilor”, a adăugat Andrei Năstase.
Ziua Internaţională a Luptei împotriva Corupţiei, a fost stabilită de ONU în 2003. Tema anului 2017 fiind "Uniţi împotriva corupţiei pentru dezvoltare, pace şi securitate”.