Deputat român: Băsescu a făcut multe pentru moldoveni, Dodon doar a furat la greu

Procesul Unirii R. Moldova cu România va trimite la coşul de gunoi al istoriei personaje jalnice precum Dodon, un trădător ordinar al neamului din care face parte, afirmă deputatul român Constantin Codreanu.
Constantin Codreanu, deputat PMP
Constantin Codreanu, deputat PMP (facebook.com / Constantin Codreanu)

În contextul anunţului lui Igor Dodon că societatea civilă de pe lângă Preşedinţie insistă ca preşedintele de onoare a Partidului Unităţii Naţionale (PUN) Traian Băsescu să fie declarat persona non grata în Republica Moldova, deputatul român Constantin Codreanu, preşedinte al Comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării crede că vizita reprezentanţilor Partidului Mişcarea Populară de Ziua Naţională a României, la Sadova, locul de naştere al socialistului, l-ar fi înfuriat rău pe acesta.

”Pudelul lui Putin rămâne un individ care nu a făcut absolut nimic pentru cetăţenii Republicii Moldova, cu excepţia unor gesturi politicianiste penibile. Ah, da, uitasem, din când în când, participă şi la inaugurări de grădiniţe pe banii donaţi de românii de pe celălalt mal al Prutului. De fapt, a făcut ceva, totuşi. A furat la greu din bugetul statului pe vremea când era ministru al Economiei şi Comerţului. Lucru demonstrat cu prisosinţă deja de mass media de la Chişinău”, menţionează deputatul român.

Constantin Codreanu atenţionează că Dodon vrea să îl declare persona non grata pe un om care a făcut lucruri concrete pentru moldoveni: cetăţenia română care le asigură acum posibilitatea de a munci sutelor de mii de basarabeni, bursele pentru tinerii din Moldova care le oferă şansa unui parcurs profesional european, satul Cotul Morii reconstruit din temelii, consulatele de la Cahul şi Bălţi, biroul consular de la Ungheni şi chiar microbuzele a căror donaţie este exploatată de alţii vin ca urmare ale unei decizii luate pe vremea preşedintelui Traian Băsescu privind ajutorul nerambursabil de 100.000.000 de euro acordat RM.

”Hai, Dodoane, fă-te de râs până la capăt! Ai ameninţat cu scoaterea examenului de bacalaureat. Ai ameninţat cu interzicerea unioniştilor în R. Moldova. Ai ameninţat cu război civil. Ai ameninţat cu... Ai ameninţat...”, a adăugat deputatul român precizând că astfel de ameninţări nu îi mai sperie pe nimeni şi că se pot revedea vineri, la Bălţi. ”Vorbim, bineînţeles, despre reunire, un proces care vă trimite la coşul de gunoi al istoriei personaje jalnice precum Dodon, un trădător ordinar al neamului din care face parte, aşa cum o declară chiar consătenii lui.”

În context, preşedintele PUN, Anatol Şalaru, notează că ideea reunirii celor două state româneşti i-ar genera lui Igor Dodon tot felul de spaime şi frici demne de a fi analizate de un psiholog experimentat.

”În timp ce la Bruxelles Traian Băsescu pledează cauza Unirii, la Chişinău, Igor Dodon ar vrea ca preşedintele de onoare al PUN să fie declarat persona non grata. Şi pentru că este nu doar neputincios politic dar şi laş, Igor Dodon se ascunde în spatele unor comisii create tot de el”, a adăugat Şalaru concluzionând că în contextul relaţiilor România-Republica Moldova, demersul şefului statului ar fi doar o acţiune electorală ieftină, generată de imposibilitatea acestuia de a-şi realiza promisiunile din campania electorală. ”Igor Dodon continuă să joace rolul de bufon al curţii lui Putin şi slugă a lui Vlad Plahotniuc.”

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe