Macovei, la Timişoara: Nu avem normalitate de 25 de ani. De aici trebuie să înceapă schimbarea (Video)
alte articole
Material video pe pagina originală Epoch Times România.
Europarlamentarul Monica Macovei, candidat independent la prezidenţiale, şi-a început sâmbătă campania electorală la Timişoara, într-o hală dezafectată a fostei fabrici Fructus, motivând că, în urmă cu 25 de ani, în acest oraş a început libertatea românilor şi vrea "ca de aici să înceapă schimbarea României", relatează Mediafax.
"Am decis să încep campania electorală la Timişoara pentru că în urmă cu 25 de ani aici a început libertatea. Vreau ca de aici să înceapă schimbarea României. Schimbarea României se numeşte de fapt transformarea României în toate acele porunci pe care le-am pus pentru ţară. Schimbarea deja nu mai înseamnă nimic, sunt cuvinte goale. Ponta e de doi ani la putere şi acum promite schimbarea. Băsescu e preşedinte de zece ani şi încă vorbeşte de schimbare. Tăriceanu şi Udrea vorbesc de schimbare deşi au fost şi ei la putere. Iohannis vorbeşte de asemenea de schimbare", a precizat Monica Macovei.
Fostul ministru al Justiţiei susţine că deşi programul său politic este unul original, ideile cuprinse în el sunt de fapt idei fireşti şi normale pentru societate.
"Tot ce e în programul meu e original şi acestea sunt idei fireşti şi normale pentru societate. Multă lume a spus că ele par excepţionale, ele sunt normalitatea. Numai că în România nu avem normalitate de 25 de ani. Desigur că nu candidez pentru funcţia de prim-ministru, nu se candidează pentru această funcţie, dar un preşedinte trebuie să aibă viziune pentru ţară, trebuie să ştie ce vrea pentru fiecare domeniu", a explicat Macovei.
Prezidenţiabilul a explicat că a ales să-şi înceapă campania electorală într-o hală dezafectată a unei fabrici în semn de protest faţă de privatizările din ţara noastră.
"Trebuie să verificăm ce s-a făcut până acum (în privinţa privatizărilor - n.r.). În al doilea rând, privatizările trebuie să se facă cu licitaţie, transparent. Cu paguba Siveco se pot lua manuale pentru copii pentru următorii 40 de ani. Toate aceste furturi din bani publici cu care ne-a obişnuit clasa politică de 25 de ani, ne costă. Dacă am recupera jumătate din evaziunea fiscală, am face 800 de kilometri de autostradă pe an, calculând la 1 milion de euro kilometrul”, a explicat fostul ministru al Justiţiei.