Noul Parlament, convocat marţi de Iohannis

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis (Eugen Horoiu / Epoch Times România)

În cadrul unei declaraţii de presă susţinute la Palatul Cotroceni, preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că va convoca marţi noul Parlament, iar miercuri şi joi vor avea loc consultări cu partidele politice.

"Vreau să felicit partidele care au reuşit să intre în Parlament, sigur, în primul rând PSD, care a obţinut scorul cel mai bun. De asemenea, îi felicit pe toţi cei 465 de parlamentari care vor forma noul Parlament al României. În acest context, apropo de rezultatul final al alegerilor parlamentare, urmărind discuţiile din spaţiul public, am auzit de foarte multe ori o sintagmă, "votul popular". Într-adevăr, alegerile sunt un vot popular, iar votul popular de la aceste alegeri nu a desemnat nici un partid cu majoritate absolută", a declarat Iohannis.

Preşedintele a anunţat că va convoca marţi noul Parlament la ora 12:00, iar miercuri şi joi va convoca consultări cu partidele politice.

Întrebat dacă, în condiţiile în care PSD şi ALDE vor veni la Cotroceni cu propuneri de premier, propuneri pe care ulterior le va respinge din cauza criteriilor de integritate pe care le susţine, are intenţia de a declanşa alegeri anticipate, Iohannis a replicat:

"Cred că ne grăbim un pic cu aceste scenarii. Haideţi să îi lăsăm pe cei din partide mai întâi să vină la consultări, să-mi spună cum îşi imaginează ei formarea guvernului, pe urmă să desemnez pe cineva, pe urmă să voteze Parlamentul şi, pe urmă, vedem mai departe".