Băsescu: Soluţia lui Dragnea pentru a controla viitorul Guvern - de tip Stat Islamic

Pentru că nu poate fi el premier, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, s-a gândit să înfiinţeze în partid o comisie care să ţină sub control viitorul Guvern, demers care, potrivit liderului PMP, Traian Băsescu, este specific statelor islamice.
Traian Basescu
Traian Basescu (Florin Chirila\Epoch Times)

Iniţiativa liderului PSD, Liviu Dragnea, de a înfiinţa în cadrul partidului o comisie de monitorizare a activităţii viitorului Guvern este specifică statelor islamice, este un abuz care strâmbă modul de funcţionare a statului, a declarat duminică seară, la postul B1 Tv, fostul preşedinte Traian Băsescu.

"Ei fac un lucru de tip Stat Islamic. Adică: punem un guvern, dar eu, ayatolahul, stau la partid în Kiseleff cu o echipă de ayatolahi şi punem noi Guvernul şi-l ţinem sub control. Pe omul ăsta l-a dus mintea să ofere public soluţia specifică statelor islamice, cred că s-a inspirat de la Iran. Guvernul este controlat, miniştrii sunt controlaţi de Parlament, nu de o comisie de la partid.

Este un abuz, strâmbăm modul de funcţionare a statului. Sigur, orice partid îşi cheamă miniştrii, trebuie să fie informat partidul care dă miniştri. Dar de-aici până la a crea o structură de control politic şi executiv la partid distanţa-i lungă", a precizat Băsescu, citat de News.ro.

Fostul preşedinte a remarcat că, deşi a ţinut foarte mult să fie premier, Dragnea - care are în palmares o condamnare penală definitivă cu suspendare - nu îşi va putea îndeplini această dorinţă pentru că există o interdicţie legală în acest sens.

"Cred că a ţinut foarte mult să fie premier, de asta şi-a şi asumat şi leadership-ul de imagine, pentru că el a fost vectorul principal de imagine în campanie. Tocmai în speranţa că acest lucru îl va avantaja să ajungă premier, pe presiune publică. Însă, în opinia mea, nu va putea să fie premier în acest mandat. În primul rând, din acelaşi motiv pentru care acum nu poate fi desemnat de preşedinte, acelaşi motiv se va menţine de-a lungul celor patru ani de mandat. Nu se schimbă parametrii juridici", a afirmat Băsescu.