Liviu Dragnea va anunţa miercuri numele celui pe care-l vrea premier

După săptămâni de "mister" şi "suspans", de-a lungul cărora ne-a lăsat să aflăm doar că noul premier va fi un domn care arată bine, Liviu Dragnea promite că va dezvălui, miercuri, numele celui pe care PSD îl doreşte în fruntea Guvernului.
Liviu Dragnea(Presedinte PSD)
Liviu Dragnea(Presedinte PSD) (Florin Chirila\Epoch Times)

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat, duminică seara, la Antena 3, că miercuri, după consultări în partid şi cu "colegii" de la ALDE, va anunţa numele celui pe care îl va propune pentru a conduce Guvernul. Ulterior, într-o altă intervenţie la RTV, Dragnea a precizat că numele premierului propus "nu va fi niciunul dintre cele care au apărut la televizor", relatează News.ro.

Potrivit sursei citate, Dragnea a mai precizat că nu are de gând să stârnească "războaie politice" pe tema numirii premierului:

"Nu am de gând să pornesc niciun război politic, niciun război inutil. (...) O să anunţ miercuri lucrul ăsta, dar voi lua o decizie după ce mă consult în prealabil cu colegii mei din partid şi, bineînţeles, cu colegii de la ALDE, care să ţină cont de dorinţa mea unică de a se pune în practică programul de guvernare, care este foarte aşteptat", a spus Dragnea, întrebat despre decizia pe care o va lua cu privire la premier, având în vedere că o lege în vigoare îi interzice să ocupe un post în Guvern.

Nu în ultimul rând, Dragnea a ţinut să precizeze că va avea în vedere ca persoana care va fi propusă să îi garanteze că va fi pus în aplicare programul de guvernare al PSD, program "votat de aproape 50%" din populaţie. Reamintim în context că doar circa 40% dintre românii cu drept de vot s-au prezentat la urne, dintre aceştia sub 50% punând ştampila pe PDS.

Dragnea a mai reamintit că fiecare ministru din viitorul Guvern va fi monitorizat de către partid şi va fi obligat să plece din funcţie dacă nu va îndeplini obiectivele din programul de guvernare.

Reamintim că şeful statului, Klaus Iohannis, a anunţat că va convoca noul Parlament marţi, 20 decembrie, la ora 12.00, iar pentru miercuri, 21 decembrie, va convoca consultări cu partidele politice. În urma consultărilor ce vor dura până joi, ar urma să fie desemnat premierul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne