Iohannis stabileşte noi consultări cu partidele

Şeful statului a convocat partidele la o nouă rundă de discuţii, la finele căreia ar urma să se clarifice cine va fi noul premier.
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis (Florin Chirila/Epoch Times)

Preşedintele Iohannis a stabilit programul de consultări cu partidele din noul Parlament, acestea fiind programate miercuri şi joi, a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al Cotroceniului, Mădălina Dobrovolschi.

"La ora 11:00, la Palatul Cotroceni, este invitată delegaţia Partidului Social-Democrat. De la ora 12:30, vor fi aici, la Palatul Cotroceni, cei de la Partidul Naţional Liberal. De la 14:00 vor fi negocieri cu USR. La ora 15:00, se vor desfăşura consultări cu cei de la UDMR.

Vor continua aceste runde de consultări joi, 22 decembrie, când la ora 11:00 este invitată la Palatul Cotroceni delegaţia celor de la ALDE, la ora 12:00 PMP, iar aceste consultări se vor încheia la ora 13:00, cu cei care îi reprezintă pe minorităţile naţionale alese în Parlament", a declarat Dobrovolschi, precizând că partidele reprezentate în Parlament sunt invitate să vină la Palatul Cotroceni cu o delegaţie de maxim cinci persoane.

Întrebată care este motivul pentru care PSD şi ALDE au fost invitate în zile diferite, Dobrovolschi a răspuns că partidele au fost invitate în funcţie de numărul de mandate şi, conform acestui număr, au fost împărţite în două zile, în aşa fel încât să existe timp pentru consultări în modul cel mai clar."

"Deci, nu există vreun alt scop în spatele acestei formule de consultări. De altfel, dacă aţi urmărit, aceeaşi formulă a fost utilizată şi la consultările de săptămâna trecută", a adăugat Dobrovolschi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne