Liderul Hezbollah spune că face o anchetă legată de explozia din Beirut. Ameninţă Israelul

Seyyed Hassan Nasrallah, liderul Hezbollah.
Seyyed Hassan Nasrallah, liderul Hezbollah. (Captură Foto)

Liderul Hezbollah, Hassan Nasrallah, a declarat vineri că organizaţia sa „nu va rămâne tăcută în ceea ce priveşte explozia din portul Beirut, dacă se dovedeşte că Israel se află în spatele incidentului”.

Citeşte şi Explozia din Beirut: Proprietarul nitratului de amoniu nu apare nicăieri, unele acte lipsesc

În discursul său cu ocazia „victoriei din 14 iulie” 2006, Nasrallah a spus: „Hezbollah nu are nicio informaţie despre explozia din portul Beirut.”

El a spus că există doar două explicaţii posibile despre cauzele exploziei din portul Beirut, şi anume fie că a fost accidental, fie sabotaj.

Liderul organizaţiei teroriste a continuat: „Dacă se dovedeşte că motivul exploziei din portul Beirut este un sabotaj, cei neglijenţi trebuie pedepsiţi, dar trebuie să începem o anchetă despre cei din spatele exploziei”.

El a explicat că, dacă Israelul este legat de explozia din port, adevărul nu va fi găsit prin participarea FBI la ancheta în curs.

Secretarul general al Hezbollah a subliniat că „cel mai periculos este că, în faţa unei calamităţi naţionale de această amploare, a existat un proiect care să doboare statul libanez, să împingă ţara în război civil.”

El a adăugat: „Hezbollah este preocupat de securitatea directă a rezistenţei şi nu suntem capabili să ne asumăm întreaga responsabilitate pentru securitatea naţională având în vedere dimensiunea sa internă.”

Nasrallah nu este prima persoană publică extrem de cunoscută din Liban care a sugerat implicarea Israelului.

Cu câteva zile în urmă, fostul ministru de Interne Nohad Machnouk a susţinut că „această operaţiune a fost realizată în mod clar şi explicit de Israel”, preluând suspiciunile unor segmente ale cetăţenilor libanezi, fără însă să ofere cea mai mică dovadă în acest sens.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe