Un bazar iranian din Emiratele Arabe Unite ia foc

Incendiul masiv al bazarul iranian din Ajman
Incendiul masiv al bazarul iranian din Ajman (The National)

Un incendiu major a izbucnit miercuri într-o piaţă iraniană din Ajman, Emiratele Arabe Unite (EAU), au raportat mai multe publicaţii locale.

Filmările martorilor oculari postate pe reţelele de socializare arătau nori groşi de fum deasupra zonei respective. Nu este clar dacă incendiul a provocat victime sau răniţi.

"Se crede că focul a început la suqul [bazarul] iranian" în zona industrială a Ajmanului, în jurul orei 18:30 (ora locală), miercuri, a informat publicaţia Naţional din Abu Dhabi. Bazarul nu era deschis la momentul incendiului. Potrivit publicaţiei citate, acesta fusese închis de „câteva luni” din cauza măsurilor de siguranţă legate de pandemia virusului Wuhan.

Bazarul iranian este situat lângă Spitalul Ajman şi vizavi de o piaţă de fructe şi legume şi este zona în care îşi fac afacerile zeci de comercianţi, precum şi o atracţie în Ajman, primind vizitatori din Emirate, potrivit publicaţiei Naţional.

Ştirile despre incendiul din Ajman survin la o zi după ce o explozie impresionantă din Beirut a ras zona portuară şi a lăsat sute de mii de libanezi fără locuinţe.

În weekend, EAU a anunţat lansarea primei sale centrale nucleare, „construită de un consorţiu condus de Korea Electric Power Corporation”, a raportat publicaţia Hindu.

„Qatarul, un rival al EAU, este invidios pe cuceririle vecinului său şi a cerut reţelei sale de difuzare Al Jazeera să descrie programul nuclear al EAU ... drept 'controversat' ”, a raportat Jerusalem Post.

Centrala este situată în regiunea Al Dhafra din Abu Dhabi, la aproximativ 150 de km sud-vest de Ajman.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe