Lider Forţa Dreptei: "Egoistul politic" Iohannis i-a anulat orice şansă lui Ciucă. PNL s-a autodetonat înainte de alegeri

Alexandru Kocsis (Facebook)
Andrei Pricopie
27.09.2024

Deputatul Alexandru Kocsis, unu dintre liderii Forţa Dreptei, a atras atenţia, în emisiunea "Bună, România", moderată de Răzvan Zamfir şi Radu Buzăianu, că PNL s-a "autodetonat" cu doar câteva luni înainte de alegeri pentru a-i satisface "capriciile" preşedintelui Klaus Iohannis, care i-a dinamitat practic şansele prezidenţiabilului liberal Nicoale Ciucă de a intrat în turul doi.

Răzvan Zamfir: Domnule Kocsis, vreau să vă întreb pe dumneavoastră, că partidul din care faceţi parte a luat distanţă, aşa, de ceva timp de Klaus Iohannis, când s-a desprins din PNL. Ce se întâmplă, domnule, cu preşedintele României de nu-i mai iese absolut nimic? Acum i-a venit şi asta de la Înalta Curte, cu casa, cu banii înapoi. E apusul de mandat clasic al preşedintelui care, în ultimele luni, chiar nu mai mişcă absolut nimic şi nu mai reprezintă nimic?

Alexandru Kocsis (Forţa Dreptei): Pentru PNL se pare că încă reprezintă ceva. Pentru că, altfel, nu s-ar fi autodetonat cu câteva luni înainte de alegeri pentru a satisface capriciile acestui om. Pentru că, în curând, va fi un om pe persoană fizică, nu va mai fi preşedintele României. Din punctul meu de vedere, a făcut foarte mult rău PNL de când a decis readucerea PSD-ului din opoziţie direct la guvernare. Şi face foarte mult rău inclusiv acum. A anulat aproape orice şansă. Şi aşa erau şansele mici ale domnului Ciucă de a intra în turul 2. În momentul de faţă, Klaus Iohannis le-a anulat în totalitate din cauza acestui egoism politic.

Nu se mai vorbeşte despre candidatura domnului Ciucă, despre domnul Ciucă care să intre în turul 2 să se lupte cu PSD-ul. Se vorbeşte doar despre cum să satisfacă PNL, marele Partid Naţional Liberal, înfiinţat în 1875, capriciul politic al persoanei fizice Klaus Iohannis, care vrea să fie senator sau orice, dar să fie şi el ceva după ce îşi termină mandatul de 10 ani de preşedinte al României.

În general, în ţările civilizate, să ştiţi că foştii preşedinţi scriu cărţi, participă la tot felul de conferinţe, se implică în tot felul de cauze civice, umanitare, sociale. La noi, vrea neapărat omul ăsta ceva, să mai fie ceva în politică.

Răzvan Zamfir: Deci nu sunteţi un adept al preşedinţilor deveniţi parlamentari după mandat?

Alexandru Kocsis: Nu că nu sunt un adept. Nu e vorba dacă eu sunt un adept sau nu. Este vorba de ce a făcut acest om PNL, la care eu, chiar dacă nu mai sunt membru în PNL, pentru că am plecat atunci când au decis să readucă PSD-ul la guvernare, ţin la PNL şi mi-aş fi dorit să nu-l văd distrus de tot. Şi acest om l-a distrus de tot pentru ambiţiile şi pentru egoismul său personal. Gândiţi-vă că, în momentul de faţă, Klaus Iohannis, pe toate măsurătorile, este preşedintele care îşi termină mandatul cu cea mai scăzută cotă de încredere dintre toţi preşedinţii post-decembrişti. Şi noi, ce facem în momentul de faţă?

Radu Buzăianu: Pe Traian Băsescu la ce cotă de încredere îl vedeţi?

Alexandru Kocsis: 100% peste Klaus Iohannis. Dacă vă uitaţi în toate măsurătorile, Traian Băsescu este considerat de către populaţie, nu de către mine, de către dumneavoastră, dar de către populaţie, cel mai bun preşedinte pe care l-a avut România - 30% din populaţia acestei ţări.

Klaus Iohannis i-a anulat absolut orice şansă lui Nicolae Ciucă pentru că, în momentul de faţă, trei ani de zile ne-au minţit şi ne-au băgat pe gât această alianţă, această guvernare contra naturii. Trei ani de zile ne-au minţit cu marota asta a stabilităţii războiului de la graniţă şi acum, pentru că nu se satisface capriciul politic al lui Klaus Iohannis, nu se mai vorbeşte nici despre candidatura lui Ciucă, nu se mai vorbeşte nici despre stabilitate, nu mai există nici război la graniţă. Acum partidele astea două au ajuns la cuţite pentru un capriciu politic.

Marian Rasaliu (PSD): Deci eu vreau să argumentez acest refuz al PSD prin lipsa de urgenţă a acestui demers legislativ vizavi de trecerea pe repede înainte a acestei legi pentru o singură persoană, şi anume persoana preşedintelui Iohannis. Toate chestiunile acestea, relaţia dintre PSD şi PNL s-a acutizat datorită acestei chestiuni legate de trecerea pe repede înainte a unei legi pentru o singură persoană. E extrem de inechitabil.

Totuşi, n-ar trebui să spunem lucruri urâte sau rele despre coaliţie. Coaliţia aceasta trebuie să meargă mai departe până la finalul acestui mandat. Această coaliţie exercită un act guvernamental pentru România şi în interesul României. Este o coaliţie mai presus de interesul politic. Nu se poate ca domnul Iohannis să detoneze o coaliţie guvernamentală care lucrează în folosul ţării.

Răzvan Zamfir: Aici e discuţia, lucrează în folosul ţării, pentru că am citit puţin mai devreme postarea domnului Siegfried Mureşan, care e acolo toată ziua, la Bruxelles, la Strasbourg, care spune că PSD-ul ăsta n-a fost în stare să atragă niciun fel de fond european. N-au luat niciun ban.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor