Liberalii în toiul negocierilor pentru detronarea lui Ponta. Discuţii cu Geoană, UDMR şi UNPR

Preşedintele PNL, Alina Gorghiu
Preşedintele PNL, Alina Gorghiu (Epoch Times România)

Planul liberalilor de a prelua puterea de la premierul Victor Ponta printr-o moţiune de cenzură este în plină desfăşurare. Prezentă luni seară în platoul Realitatea Tv, şefa PNL, Alina Gorghiu, a dezvăluit că a avut discuţii cu PSR (partidul lui Mircea Geoană), UDMR, dar şi cu unii colegi de-ai generalului Gabi Oprea de la UNPR pe care i-a şi convins să susţină programul lor de guvernare.

"Eu am să vă spun că suntem pregătiţi pentru a guverna. Asta înseamnă să ai nişte componente care să întregească reţeta. Programul de guvernare există şi astăzi s-a mai discutat pe tema acestui program de guvernare. Este un proces în lucru. Programul de guvernare este prima componentă. Apoi, avem un premier desemnat în persoana lui Cătălin Predoiu", a declarat Alina Gorghiu.

Au existat prea multe discuţii despre schimbarea guvernării, iar acest lucru a creat "o aşteptare foarte mare" din partea electoratului, a explicat Alina Gorghiu, adăugând că liberalii au decis să nu mai dezbată acest subiect public până când nu vor avea majoritatea dorită pentru a depune moţiunea de cenzură care va dărâma Guvernul Ponta.

"Nu am să vă spun că avem această majoritate, astăzi, pentru că nu o avem, dar am agreat împreună cu colegii mei să nu mai vorbim public despre data la care se va întâmpla, că nu vom vorbi despre majoritate parlamentară, decât atunci când o vom avea. Până atunci, suntem determinaţi să facem toate demersurile şi negocierile legitime pentru a avea numărul necesar să promovăm acea moţiune de cenzură. Suntem foarte hotărâţi, dar cred că a vorbi de un lucru foarte mult şi a ridica aşteptările electoratului, care îl detestă pe Victor Ponta nu e un lucru bun", a subliniat copreşedintele PNL.

În acest context, liberalii au decis să continue negocierile cu ceilalţi parlamentari în linişte, Alina Gorghiu subliniind că vor discuta "cu toţi colegii care au disponibilitatea să susţină un program de guvernare al PNL".

"Mircea Geoană a zis că este pregătit să stea de vorbă pe programul de guvernare. Cu UDMR am stat de vorbă şi vom continua discuţiile, în viitorul apropiat, inclusiv pe programul de guvernare, legislaţia electorală. Domnul Oprea a avut poziţii publice, în care a exprimat un punct de vedere clar, că nu vrea să ajute la schimbarea Guvernului Ponta. Noi am discutat, în schimb, cu colegi ai domniei sale şi pe unii i-am şi convins că merită efortul să susţină programul de guvernare", a dezvăluit şefa PNL.

În momentul în care se va forma majoritatea, liberalii vor depune moţiune şi o vor anunţa public. În prezent, Alina Gorghiu susţine că toate condiţiile sunt bifate, mai puţin cele privitoare la majoritatea parlamentară.

"Mai devreme sau mai târziu, schimbarea Guvernului va deveni realitate, doar că, cred că e mai bine să anunţăm la momentul oportun schimbarea. Dacă cineva va schimba Guvernul Ponta, aceea va fi Opoziţia", a mai afirmat Alina Gorghiu.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne