Victor Ponta anunţă că Vâlcov va rămâne totuşi în funcţie până când Codul Fiscal pleacă spre Parlament

Victor Ponta vs Klaus Iohannis
Victor Ponta vs Klaus Iohannis (Ioana Florea Nuţ / Epoch Times România)
Se încarcă player-ul...

La scurt timp după ce preşedintele Klaus Iohannis îi cerea premierului Victor Ponta să îl revoce din funcţie pe Darius Vâlcov, acesta anunţa că ministrul şi-a înaintat demisia cu câteva ore înainte. Astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la sediul PSD, premierul a revenit cu precizări ulterioare anunţând că Vâlcov va rămâne în funcţie până când Codul Fiscal va pleca spre Parlament.

Motivul acestei decizii, explică premierul, este că procedura de aprobare a noului Cod Fiscal ar trebui reluată în cazul în care se schimbă persoana ministrului.

"Cele două proiecte sunt plecate pe circuitul de avizare. În măsura în care se schimbă persoana ministrului trebuie să reluăm circuitul de avizare, ceea ce înseamnă o lună, o lună şi jumătate. Voi transmite solicitarea de demisie a domnului Vâlcov către preşedintele României imediat după ce în şedinţa de Guvern aprobăm cele două proiecte şi pleacă spre Parlament. Nu ştiu dacă putem miercuri acum. Miercurea cealaltă cel mai târziu", a declarat Victor Ponta.

În ceea ce priveşte o nominalizare pentru preluarea portofoliului Finanţelor, premierul Victor Ponta a afirmat că va purta discuţii cu persoanele pe care doreşte să le propună, după care va transmite preşedintelui Klaus Iohannis nominalizarea.

"De ieri am precizat că şi-a înaintat demisia şi că o să găsesc o persoană (..) La Ministerul de Finanţe nu pot să las gol. Imediat în zilele următoare voi discuta cu posibilii miniştri, văd cine vrea dintre cei cărora le propun şi apoi transmit propunerea", a mai precizat Victor Ponta, citat de b1.ro.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne