Ovidiu Raeţchi: Ponta ar trebui să demisioneze. Ştia că Vâlcov este suspect de corupţie

Ovidiu Raetchi, deputat de Diaspora.
Ovidiu Raetchi, deputat de Diaspora. (Ovidiu Raetchi)

Victor Ponta ştia că asupra lui Darius Vâlcov planează suspiciuni de corupţie atunci când l-a numit în Guvern, atrage atenţia deputatul PNL, Ovidiu Raeţchi, opinând că şi premierul ar trebui să demisioneze în condiţiile în care a numit ca ministru un personaj potenţial corupt.

„Victor Ponta trebuie să demisioneze din funcţia de premier pentru că ştia că asupra lui Darius Vâlcov planează anumite suspiciuni de corupţie din perioada în care acesta era primar al municipiului Slatina. Este relevantă în acest sens, afirmaţia preşedintelui Băsescu la numirea lui Darius Vâlcov în funcţia de ministru al Finanţelor, care nu trebuie trecută cu vederea:

Pe data de 20 (august -n.r.) seara a venit această informare, iar pe 21 am avut informările toate, drept pentru care, pe 25 august, plecând de la premisa reală că toate informaţiile pe care le-am primit eu le-a primit şi premierul, i-am trimis scrisoare în care făceam referire la aceste informaţii şi îl întrebam dacă îşi menţine propunerea. Dânsul mi-a răspuns tot pe 25, a fost un răspuns evaziv, în care nu şi-a asumat în mod direct menţinerea propunerii”, spunea Traian Băsescu. Este deci sigur, că atât preşedintele Traian Băsescu, dar şi Victor Ponta au primit informări de la instituţiile abilitate, pe care premierul în funcţie a preferat să le ignore”, arată Ovidiu Raeţchi, într-un comunicat de presă remis Epoch Times.

În contextul în care premierul Ponta l-a lăudat pe Vâlcov ca fiind unul din cei mai performanţi miniştri şi a precizat că acesta, deşi a demisionat, va participa la şedinţa de Guvern care va avea loc miercuri pentru a prezenta proiectul noului Cod Fiscal, Raeţchi susţine că faptele lui Darius Vâlcov aruncă în derizoriu Codul Fiscal iar lupta contra evaziunii fiscale "devine o glumă proastă", în condiţiile în care ministrul de Finanţe primea "şpăgi de milioane de euro în pungi de plastic în cimitire". Vâlcov trebuia să demisioneze imediat după ce a fost dus cu mandat la DNA, adaugă Raetchi.

Într-o ţară civilizată, iresponsabilitatea unui premier care numeşte în fruntea unui minister esenţial un personaj asupra căruia ştia că planează suspiciuni de corupţie atrage după sine demisia din funcţie a şefului Executivului.

“În plus, demisia lui Darius Vâlcov din Guvern trebuia să vină din momentul în care ministrul de Finanţe a fost adus cu mandat la DNA. Codul Fiscal cu care Vâlcov se lăuda la toate televiziunile şi pe care Victor Ponta îl utiliza pentru a-şi spăla imaginea este aruncat în derizoriu. În timp ce era preocupat să sufoce micile buticuri de la colţul străzii cu controale ANAF, aflăm că Darius Vâlcov primea spăgi de milioane de euro în pungi de plastic în cimitire. Lupta cu evaziunea fiscală devine o glumă proastă dacă exponentul acesteia este Darius Vâlcov. Într-o ţară civilizată, iresponsabilitatea unui premier care numeşte în fruntea unui minister esenţial un personaj asupra căruia ştia că planează suspiciuni de corupţie atrage după sine demisia din funcţie a şefului Executivului“, a mai declarat deputatul PNL.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne