Scandalul Forza Rossa ia amploare. Ce are premierul de ascuns?

Înscrierea în Formula 1 a Forzei Rossa a generat un uriaş scandal. Pe 25 noiembrie 2014, Victor Ponta îi informa pe reporterii ProSport că nu a semnat “actele Forza Rossa”, deşi sursele publicaţiei citate susţineau că Ponta, un împătimit al raliurilor, iscălise documente din dosarul de aplicaţie al primei echipe româneşti din Formula 1.
Victor Ponta, preşedinte PSD (Epoch Times România)
Loredana Diacu
13.03.2015

Înscrierea în Formula 1 a Forzei Rossa a generat un uriaş scandal. Pe 25 noiembrie 2014, Victor Ponta îi informa pe reporterii ProSport că nu a semnat “actele Forza Rossa”, deşi sursele publicaţiei citate susţineau că Ponta, un împătimit al raliurilor, iscălise documente din dosarul de aplicaţie al primei echipe româneşti din Formula 1.

Proiectul Forza Rossa este susţinut de Forza Rossa Holding, companie ce aparţine unui fost coleg de partid de-al lui Ponta, Ion Bazac şi are ca sediu... o căsuţă poştală din Cipru, arată jurnaliştii Prosport.

Pe 11 martie 2015, Prosport a demontat minciuna premierului, publicând imagini cu o scrisoare de susţinere semnată de Victor Ponta şi introdusă în dosarul de aplicaţie Forza Rossa pentru intrarea în Formula 1. La câteva ore distanţă, premierul a publicat actul “simbolic” pe pagina sa de Facebook, insistând că nu e vorba despre o garanţie guvernamentală.

În povestea Forza Rossa apare şi numele lui Nicolae Bănicioiu, ministrul considerat mâna sa dreapta. Acesta a refuzat să răspundă la întrebarea “Pe banii cui a mers, în februarie 2014, la sediul tehnic al FIA de la Vaillery, lângă Geneva, pentru a discuta dosarul de aplicaţie Forza Rossa?”

Ce au premierul şi apropiaţii săi de ascuns? Un posibil răspuns la această întrebare îl dă Constantin Cojocar, fost fotbalist, care din îngrijitor, adică om care curăţa geamuri şi podele a fost făcut patron şi director al Caterham Sports Limited, companie aflată acum în insolvenţă, ce deţinea o echipă britanică de Formula 1. Cojocar a cumpărat-o pe 23 septembrie 2014 pentru doar o liră sterlină iar maşinile Forza Rossa ar fi urmat să înceapă în Formula 1 sub numele de Caterham.

"Totul a fost făcut de la început pentru Forza Rossa, pentru România, însă a apărut problema asta cu Fernandes. Ponta e băgat, Bazac e băgat, Bănicioiu, foarte mulţi în spate. E şi Ghiţă. Colin (Colin Kolles, fost director de F1, acuzat de şantaj în 2013 şi care urma să devină director Forza Rossa n.r.) m-a luat în Austria în noiembrie şi mi-a spus lucrurile astea. Mi-a zis aşa: .", a declarat Cojocar.

Conform declaraţiilor lui Cojocar, fostul ministru Bazac şi Kolles au susţinerea totală a politicienilor români. În plus, într-un cont bancar din Elveţia au apărut şi 50 de milioane de euro, bani trimişi din România, potrivit lui Cojocar.

“Colin nu mi-a spus tot. Nu ştiu exact cine a trimis bani, dar ştiu că au venit prin Engavest. Ponta nu dă banii, sunt alţii cu bani. Nu cred că-şi permitea Ponta să bage banii publici. Poate doar dacă ieşea preşedinte”. Întrebat despre aceşti bani, Colin Kolles a râs: “Nu sunt 50 de milioane, un miliard! De fapt, mai multe miliarde. De la Ceauşescu”.

Investigaţia ProSport poate fi citită aici.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor