Tudose, tete-a-tete cu Toader pe tema legilor Justiţiei (surse)

În timp ce online-ul vuia de indignare pe tema modificărilor legilor justiţiei, Tudose discuta cu Toader la guvern pe acest subiect.
Mihai Tudose(Prim-ministru),
Mihai Tudose(Prim-ministru), (Florin Chirila/Epoch Times)

Premierul Mihai Tudose s-a întâlnit, miercuri după-amiază, la Palatul Victoria, cu ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, discuţia vizând modificarea legilor Justiţiei, relatează Agerpres citând surse guvernamentale. Ministrul Justiţiei a părăsit sediul Guvernului în jurul orei 17.20.

Întâlnirea a avut loc pe fundalul unui adevărat val de revoltă a societăţii civile, care a caracterizat modificările anunţate de Lazăr drept o tentativă de subjugare a Justiţiei, în timp ce şeful statului a vorbit de un atac la adresa statului de drept. În acest context, Tudose i-a cerut lui Toader, la începutul şedinţei de Guvern de miercuri, să comunice bine informaţiile referitoare la proiect.

''E foarte important cât de bine comunicaţi şi cât de bine înţelege toată lumea, că, de când le-aţi prezentat, vă spun că la mine a ajuns că până diseară schimbăm tot şi se numeşte de către altcineva şi... Nu. Deocamdată, toată lumea rămâne unde e, pe mandatul care e, numit de cine a fost numit'', a declarat Tudose, la începutul şedinţei de Guvern.

Reamintim că ministrul Tudorel Toader a prezentat, miercuri, într-o conferinţă de presă proiectul privind modificarea legilor Justiţiei. Unele dintre cele mai criticate măsuri au fost trecerea Inspecţiei Judiciare din subordinea CSM în cea a Ministerului Justiţiei (lucru văzut că o tentativă de politizare a acesteia), eliminarea preşedintelui ţării din procedura de numire a şefilor DNA, DIICOT şi a Procurorului General, şi înfiinţarea unei secţii speciale care va investiga judecătorii corupţi, DNA fiind astfel scos din joc.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne