Orban a explodat: Dragnea şi Tăriceanu vor să subordoneze politic parchetele!

Preşedintele PNL Ludovic Orban a avut o reacţie dură la scurt timp după ce ministrul PSD al Justiţiei, Tudorel Toader, a prezentat o parte din măsurile cuprinse în noile legi ale justiţiei.
Ludovic Orban
Ludovic Orban (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Guvernul îşi dă arama pe faţă. Liderul PSD Liviu Dragnea şi colegul său de la ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, vor să subordoneze politic parchetele pentru a inhiba anchetele, în special pentru fapte de corupţie, care vizează liderii partidelor de guvernământ, a comentat miercuri, pe pagina sa de Facebook, preşedintele PNL Ludovic Orban, în contextul în care ministrul Tudorel Toader a prezentat o parte din pachetul de legi privind justiţia.

"Scoaterea preşedintelui din ecuaţia numirii şefilor de parchete permite arbitrariul ministrului de Justiţie, care este politic, în nominalizarea acestora. Ministrul politic va căuta să numească procurori obedienţi, care să răspundă la comenzi şi care să nu mai îndrăznească să declanşeze anchete împotriva protejaţilor din clientela politico-economică. Mai mult, parchetele pot să se transforme într-o armă politică de luptă împotriva opozanţilor", a declarat Orban.

Şeful PNL a arătat că, prin trecerea Inspecţiei Judiciare în subordinea ministrului Justiţiei, aceasta riscă să se transforme într-o falangă represivă a partidului de guvernământ, care să intimideze magistraţii.

"Suntem categoric împotrivă şi ne vom lupta cu toate armele pentru a împiedica adoptarea acestor enormităţi care riscă să distrugă independenţa puterii judecătoreşti şi să pună sub semnul întrebării democraţia din România", a subliniat Orban.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne