Legea imunităţii avocaţilor. Predoiu îi acuză pe pesedişti că luptă pentru protejarea corupţiei
alte articole
Prim-vicepreşedintele PNL, Cătălin Predoiu, critică dur iniţiativa legislativă aflată azi pe masa Senatului, care vizează oferirea unor puteri sporite avocaţilor în raport cu organele legii.
Senatorul PSD Ioan Chelaru a depus două amendamente la un proiect pentru modificarea Legii pentru organizarea şi funcţionarea profesiei de avocat care vor fi votate azi în plenul Senatului. În cazul în care vor fi adoptate şi de Camera Deputaţilor, atunci:
1. Parlamentarii avocaţi nu vor mai răspunde penal dacă nu denunţă infracţiuni planificate, inclusiv de corupţie, de care au cunoştinţă în exercitarea profesiei;
2. Procurorii nu vor mai avea voie să ridice, sechestreze sau confişte înscrisuri, calculatoare, telefoane etc. care se află în posesia avocatului.
"Cu alte cuvinte, domnii avocaţi de la PSD se asigură că au imunitate nu doar ca parlamentari, ci şi ca avocaţi, şi se asigură că dezincriminează de facto (îngreunează descoperirea) unor posibile fapte penale sub pretextul protecţiei profesiei de avocat. Prin aceste schimbări, avocatul nu mai este apărător, ci devine complice la comiterea de infracţiuni, protejat de imunitate.
Aceste modificări, conform specialiştilor consultaţi de mass-media, ar putea avea consecinţe în cazurile Şova şi Ponta prin nulitatea unor probe deja administrate. Senatul trebuie să respingă aceste amendamente, nu să le adopte sau să amâne votarea – care va duce la aprobare tacită", a declarat Cătălin Predoiu.
În opinia liderului PNL, amendamentele domnului Chelaru nu sunt o întâmplare, ele se adaugă unui şir de peste 20 de proiecte legislative depuse de parlamentari PSD, prin care se încearcă modificarea Codului penal şi a Codului de procedură penală.
"Propunerile au ca obiectiv salvarea de la pedeapsa cu închisoarea a politicienilor suspectaţi, inculpaţi, judecaţi sau condamnaţi pentru fapte de corupţie, şi protecţia averilor acestora de confiscare. Este singurul lucru pe care PSD îl face bine: să fure, să fugă de justiţie, iar când justiţia e aproape să facă dreptate, să schimbe legea. De asemenea, prin asociere cu acest proiect legislativ, conducerea profesiei face paşi periculoşi împotriva independenţei justiţiei" a subliniat Cătălin Predoiu.
Recomandăm şi Parlamentarii vor imunitate pentru avocaţii `băieţilor deştepţi`
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.