Darius Vâlcov scapă de arestul preventiv. Momentan

Darius Vâlcov
Darius Vâlcov (Facebook)
Loredana Diacu
24.06.2015

Fostul ministru de Finanţe, Darius Vâlcov scapă de arestul preventiv şi va fi plasat sub control judiciar, relatează B1 TV. Decizia, pronunţată marţi seara de judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie este definitivă.

Nu se ştie însă cât va sta în libertate Vâlcov, căci marţi, pe numele său a fost deschis un nou dosar penal în care era urmărit pentru trafic de influenţă, fiind acuzat că în perioada în care era primar al Slatinei i-a cerut administratorului unei firme care avea contract cu primăria suma de 2,5 milioane de lei. Mai multe informaţii pe acest subiect puteţi accesa aici.

Vâlcov se află în arest preventiv din 2 aprilie, fostul ministru fiind acuzat de DNA de trafic de influenţă, spălare de bani, efectuarea de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoană ori încheierea de tranzacţii financiare, utilizând informaţiile obţinute în virtutea funcţiei, atribuţiei sau însărcinării sale, în formă continuată.

Pentru mai multe detalii despre dosarul lui Vâlcov intraţi aici.

Reamintim că procurorii i-au descoperit fostului ministru peste 100 de tablouri semnate de pictori celebri, ascunse în locuinţele unor prieteni, în seifuiri, pe sub paturi sau chiar în pereţi. La percheziţii au mai fost găsite lingouri de aur şi dolari.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor