Legea Antidiscriminare a devenit "Legea privind egalitatea de şanse"

În cadrul unei şedinţe de lucru convocată de premierul Vlad Filat, Executivul a definitivat proiectul Legii antidiscriminare. Totodată s-a convenit că această lege va avea o altă denumire, şi anume "Legea privind egalitatea de şanse". Proiectul legii a fost modificat în urma negocierilor cu partenerii europeni, astfel încât acesta prevede reglementări suplimentare cu privire la institutul familiei în Republica Moldova, raporturile de adopţie a copiilor, dar şi specificări despre cultele religioase. În acest context, Filat a solicitat ministrului Justiţiei prezentarea proiectului de lege în Guvern şi publicarea lui pe site-ul instituţiei.
Ana Chitoroagă
11.05.2012

În cadrul unei şedinţe de lucru convocată de premierul Vlad Filat, Executivul a definitivat proiectul Legii antidiscriminare. Totodată s-a convenit că această lege va avea o altă denumire, şi anume "Legea privind egalitatea de şanse".

Proiectul legii a fost modificat în urma negocierilor cu partenerii europeni, astfel încât acesta prevede reglementări suplimentare cu privire la institutul familiei în Republica Moldova, raporturile de adopţie a copiilor, dar şi specificări despre cultele religioase.

În acest context, Filat a solicitat ministrului Justiţiei prezentarea proiectului de lege în Guvern şi publicarea lui pe site-ul instituţiei.

La rândul său, şeful Delegaţiei UE în Moldova, Dirk Schuebel, şi-a exprimat speranţa că noua redacţie a proiectului de lege va fi votată de deputaţi, menţionând: ”Noi, ca reprezentanţi ai Uniunii Europene, aşteptăm să vedem noua redacţie a proiectului Legii, care va fi prezentat de către Guvern în Parlament. Sperăm că legea în noua redacţie va fi adoptată.”

Schuebel a mai spus că Moldova nu va putea trece la implementarea celei de-a doua faze a Planului de acţiuni privind liberalizarea regimului de vize fără să îndeplinească toate angajamentele asumate.

Totodată, ministrul moldovean de Externe, Iurie Leancă, a anunţat că foarte curând va fi găsit un compromis în acest sens.

Precizăm că anterior, adoptarea acestui proiect de lege a stârnit nemulţumire în societate. Astfel, proiectul a fost remis în Guvern pentru a fi modificat. Iar săptămâna trecută, Ministerul Justiţiei a anunţat că varianta redactată a proiectului de lege a fost remisă instituţiilor abilitate pentru avizare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor