Lasconi, scor dezastru în sondajele comandate de USR. Tensiuni majore în partid: "Ne poate aduce o finală Simion vs Ponta"

Nicuşor Dan şi Elena Lasconi (Youtube Screenshot/Facebook-NicusorDan.ro)
Andrei Pricopie
09.04.2025

Elena Lasconi ne poate aduce o finală prezidenţială George Simion vs Victor Ponta. Aceasta este perspectivă realistă bazată pe cifrele comandate chiar de Elena Lasconi şi USR, nu este o opinie subiectivă, a tras un semnal de alarmă Radu Hossu, fost candidat la şefia Uniunii Salvaţi România.

Dar până acolo, Radu Hossu a reamintit ce s-a întâmplat în anul 2016 în Statele Unite ale Americii.

Cazul Bernie Sanders

"Ştiţi cine 'l-a făcut' pe Trump preşedinte în 2016? 'Talibanii' lui Bernie Sanders.

Donald Trump a câştigat în 2016 mai ales cu ajutorul a trei state cheie, pe care le-a câştigat la o diferenţă de sub 1%. Acestea sunt Michigan, Pennsylvania şi Wisconsin.

Povestea pe scurt este aşa: Grupurile APT (Advance Persistent Threat) 28 - 'Fancy Bear' şi APT29 'Cozy Bear' coordonate de GRU - Serviciul Militar de informaţii al rusiei şi SVR - Serviciul de Informaţii Externe al Rusiei au folosit o tehnică numită spear-phishing (imitând pagina de logare a Google) prin care l-au 'fraierit' pe John Podesta - şeful campaniei lui Hillary Clinton să-şi introducă datele de logare la contul de Gmail pe o pagină controlată de ei, de ruşi. Da da, ruşii. Nu o spun eu, o spun TOATE serviciile de informaţii din SUA. TOATE!

Folosind credenţialele lui Podesta, aceştia ulterior au câştigat acces la email-ul lui, au exfiltrat datele din el şi ulterior, în timpul campaniei electorale, după ce Hillary Clinton a câştigat alegerile primare din cadrul Partidului Democrat împotriva lui Bernie Sanders, au oferit datele către Wikileaks care le-a dat publicităţii în două tranşe, ultima (legată de faptul că lideri ai Partidului Democrat o favorizau pe Hillary Clinton în detrimentul lui Bernie Sanders în timpul alegerilor primare) a fost publicată pe 6 noiembrie. Pe 8 noiembrie au fost alegerile.

Timp de 2 zile nu s-a mai vorbit despre Trump, ci doar despre cum Hillary a fost favorizată împotriva lui Bernie. Cum 'sistemul' a susţinut-o pe Hillary. Acele două zile au dus la demotivarea susţinătorilor lui Bernie Sanders sau chiar la întoarcerea lor spre Donald Trump, care ipocrit spunea în acele două zile 'Săracu Bernie, l-aş fi bătut şi pe el, dar măcar el merita să fie câştigător, nu corupta de Hillary'. Există studii sociologice care arată modul în care susţinătorii lui Bernie au votat: aproximativ 12% dintre ei au votat cu Donald Trump, 60% cu Hillary şi restul au stat acasă sau au votat Jill Stein.

Hillary Clinton a pierdut Michigan la o diferenţă de ZERO virgulă 23% (10.704 voturi). Pennsylvania la o diferenţă de ZERO virgulă 72% (44.292 voturi) şi Wisconsin la o diferenţă de ZERO virgulă 77% (22.748 voturi). Studiile (multe) sociologice spun că în Michigan 71.000 dintre votanţii lui Bernie Sanders au votat cu Donald Trump. Fără ei, Donald Trump nu ar fi câştigat Michigan. În Pennsylvania 88.000 de susţinători ai lui Bernie Sanders ar votat cu Donald Trump. Fără ei, nu ar fi câştigat statul. În Wisconsin 68.000 au votat Donald Trump. La fel, fără ei, acesta nu ar fi câştigat statul.

Hillary Clinton, putem afirma că a pierdut practic preşedinţia Statelor Unite ale Americii din cauza a 77.744 de voturi din aceste 3 state, pe care dacă le-ar fi avut, ar fi avut 46 de electori mai mulţi şi ar fi depăşit pragul de 270 necesar pentru a fi câştigat, toate venind de la susţinătorii lui Bernie Sanders. Pe 9 noiembrie, Donald Trump şi mişcarea MAGA luau cu adevărat naştere. Aceeaşi mişcare şi acelaşi candidat care acum a pornit un război economic mondial.

Morala: 'talibanizarea' susţinătorilor a dus la pierderea din vedere a obiectivului raţional al alegerilor democratice - care înseamnă votul pentru un candidat pe care-l crezi că-ţi poate aduce un viitor mai bun decât ceilalţi candidaţi, în favoarea unui vot emoţional, revanşard, orbit de furie şi ură.

Partidul sau candidatul a fost prioritar pentru o ultra minoritate de 1.16% (12% din susţinătorii lui Bernie Sanders au votat Donald Trump) faţă de interesele lor (Sanders fiind de centru-stânga spre stânga socialistă, iar Donald Trump fiind de dreaptă spre dreapta extremă), dar mai ales în faţa statului. O dovadă clară de Party before Country (Partidul - în cazul de faţă Candidatul, înaintea Ţării)."

Ajungem în România anului 2024:

"Ludovic Orban face sondaje interne, observă că are 3% (o intenţie de vot care i-ar fi adus aproximativ 270.000 de voturi) în sondaje. Anunţă public într-un moment critic, live la Digi24 în timpul singurei dezbateri Prezidenţiale serioase că se retrage în favoarea Elenei Lasconi.

Mişcarea lui Ludovic Orban porneşte bulgărele de susţinere 'cu ţinut de nas' în favoarea Elenei Lasconi. Rezultatul final? Elena Lasconi intră în Turul 2 la o diferenţă de 2700 de voturi sau 4500 după renumărare. Mulţumită lui Ludovic Orban şi a tuturor celor care au votat-o 'ţinându-se de nas' cum mii dintre ei mi-au scris aici pe pagină. Este un exemplu clar de Country before Party - Ţara înaintea Partidului."

Şi abia acum ajungem în România anului 2025:

"USR mai comandă un sondaj intern, la fel cum a făcut în ianuarie 2025 şi în februarie 2025 şi martie 2025 - a căror existenţă era negată cu obstinaţie de Elena Lasconi de câteva ori pe zi, la fiecare televiziune la care mergea, printr-o formă de ascundere a adevărului. Adică minţind. Ultimul sondaj (efectuat între 2-7 aprilie) relevă următoarele cifre, conform G4Media:

George Simion - 40,8%

Victor Ponta - 20,4%

Nicuşor Dan - 16,9%

Crin Antonescu - 14,5%

Elena Lasconi - 4,1%

Repet, acest sondaj este comandat de echipa de campanie a Elenei Lasconi, prin partidul USR. Nu este un sondaj comandat de Nicuşor Dan. Nu este un sondaj comandat de Crin Antonescu şi nici de George Simion.

Nici celelalte, despre care vă spuneam timp de luni de zile că există, când Elena Lasconi spunea la televizor că nu există, în care trendul ei era descendent şi a lui Nicuşor Dan era ascendent, nu erau comandate de Nicuşor Dan şi nici de alţi contracandidaţi.

Între ianuarie 2025 şi azi, din partea Elenei Lasconi, Cristian Ghinea şi a altora din USR a existat o campanie susţinută de demonizare a lui Nicuşor Dan. Nu este o observaţie subiectivă, este o observaţie obiectivă.

Campania poate fi cât se poate de legitimă, într-un final Nicuşor Dan este adversarul Elenei Lasconi în această campanie şi ea, alături de alţi mastermainzi au dreptul să-l atace şi să-l facă troacă de porci pe Nicuşor Dan şi să-i ignore pe George Simion, Crin Antonescu sau Victor Ponta.

Scopul? Întărirea nucleului de susţinători ai dânsei, practic 'talibanizarea' lor în aşa fel încât sub nicio formă aceştia să nu-l susţină pe Nicuşor Dan. Au reuşit. O parte a electoratului Elenei Lasconi nu-l va vota pe Nicuşor Dan nici dacă aceasta se retrage mâine (nu se retrage) şi îi imploră pe ai ei susţinători să-l voteze pe Nicuşor (cum a făcut Bernie apel la alegătorii săi să o voteze pe Hillary), în cazul în care realizează (realizează, nu o interesează) că România ar putea avea o finală de coşmar între George Simion şi Victor Ponta. Procesul de 'talibanizare' a reuşit. Un nou exemplu de succes de Party before Country - Partidul înaintea Ţării.

În acest moment, în urma acestui proces descris mai sus, există toate premisele să avem o finală George Simion împotriva lui Victor Ponta. Într-un astfel de scenariu devenit realitate, istoria ne va judeca pe fiecare în parte şi nu va fi deloc blândă cu USR, cu cei care au girat, au susţinut şi au implementat acest proces şi cu siguranţă nu va fi blândă cu Elena Lasconi. Însă pentru România va fi fost prea târziu."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor