La mulţi ani! Sofia Loren

Legendara actriţă italiană Sophia Loren.
Legendara actriţă italiană Sophia Loren. (Jessica Hromas / Getty Images)

Celebra actriţă Sofia Loren împlineşte astăzi 85 de ani (s-a născut la Roma pe 20 septembrie 1934) şi după un deceniu de absenţă de pe marile ecrane revine în faţa camerelor cu filmul ”Viaţa anterioară”.

Pelicula este regizată de fiul ei Edoardo Ponti, iar Sofia lucrează 10 ore zilnic, păstrându-şi intact stilul de divă, glamour, intensitate dramatică, voluptate şi frumuseţe explozivă, care au transformat-o într-un mit al generaţiilor trecute. Va rămâne o muză şi o sursă de inspiraţie pentru artiştii de toate vârstele.

Edoardo Ponti, fiul ei cel mic, sub îndrumarea căruia a mai jucat în două filme, a convins-o să lase pensia şi să se pună în pielea personajului Madame Rosa, o supravieţuitoare a holocaustului care are o relaţie emoţională cu un copil migrant. Actriţa a dat deja asigurări că publicul va fi surprins de personajul ei. "Energia şi pasiunea cu care se confruntă cu fiecare scenă este o minune demnă de văzut", a declarat Ponti.

Sofia Villani Scicolone, mai cunoscută sub numele de Sophia Loren, este o actriţă italiană, care a câştigat aproximativ 50 de premii internaţionale, inclusiv două Oscaruri (unul dintre ele de onoare), un premiu BAFTA şi şapte Globuri de Aur. Cariera ei a început în 1950, când a şi considerată unul dintre miturile celei de-a şaptea arte. În 1999, American Film Institute a numit-o una dintre cele mai importante interprete din toate timpurile şi una dintre ultimele legende supravieţuitoare ale cinematografiei clasice de la Hollywood .

Deşi cinematograful a fost adevărata sa pasiune, puterea ei de sugestie a avut efect şi în modă şi i-a inspirat pe designeri precum Valentino, Dolce & Gabbana, Thierry Mugler sau firma Guess.

Câteva fraze ale legendarei actriţei

”Parfumul, precum mătasea, vinul şi florile, este unul dintre luxurile necesare vieţii. Aroma sa este ca un vin bun, care trebuie oxigenat înainte de a ajunge la punctul de perfecţiune.”

„Fantezia bărbatului este cea mai bună armă a femeilor”.

"Cel care a ţinut un ochi închis mult timp ar fi uimit dacă i-ar deschide pe amândoi dintr-o dată" .

”Frumuseţea este ceea ce simţi în interior şi este ce se reflectă în ochii tăi. Nu este ceva care ţine de fizic ”.

”Atunci când eşti mamă, nu eşti cu adevărat niciodată singură în gândurile tale. O mamă trebuie să gândească întotdeauna de două ori, o dată pentru ea şi o dată pentru copilul ei ”.

”Există o fântână a tinereţii: este mintea ta, talentele tale, creativitatea pe care o aduci în viaţa ta şi în vieţile celor pe care îi iubeşti. Dacă înveţi să foloseşti această sursă, atunci poţi învinge într-adevăr vîrsta”.

”După părerea mea, frumuseţea nu începe cu faţa sau cu silueta, ci cu mintea. Dacă poţi învăţa să-ţi foloseşti mintea cu aceeaşi uşurinţă cu care-ţi foloseşti puful de pudră, vei deveni cu adevărat frumoasă”.

”Nu este de ajuns să fii frumoasă. Trebuie să străluceşti, să te distrezi, să-ţi foloseşti creierul… dacă ai unul”.

”Şi după toţi aceşti ani, eu sunt încă implicată în procesul de auto-descoperire. Este mai bine să explorezi viaţa şi să faci greşeli decât să cauţi siguranţă în viaţă. Greşelile sunt o parte a ceea ce plătim pentru o viaţă deplină ”.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură