La Chişinău au fost comemorate victimele torturii şi persecuţiei împotriva Falun Dafa din China

Victemele torturii şi a persecuţiilor practicanţilor Falun Dafa din China comemorate la Chişinău, 26 iunie 2012
Victemele torturii şi a persecuţiilor practicanţilor Falun Dafa din China comemorate la Chişinău, 26 iunie 2012 (The Epoch Times)

Cu ocazia Zilei Internaţionale pentru sprijinirea victimelor torturii, Asociaţia Obştească Falun Dafa din Republica Moldova a organizat pe 26 iunie acţiuni paşnice de protest şi de comemorare a victimelor persecuţiei împotriva practicanţilor Falun Dafa, cărora le sunt aplicate cele mai brutale şi inumane metode de tortură de către Partidul Comunist Chinez.

În semn de protest faţă de genocidul împotriva practicanţilor Falun Dafa, deşi la Chişinău a fost o zi rece cu ploaie, în Scuarul Europei au fost prezentate unele din cele 100 de metode de tortură aplicate până în prezent în China, celor care se călăuzesc după principiile Adevăr, Compasiune şi Toleranţă şi practică exerciţii pentru însănătoşirea corpului.

În aceeaşi zi, în faţa Ambasadei Chineze la Chişinău, susţinătorii şi discipolii Falun Gong din Moldova au organizat şi o acţiune paşnică de protest şi de comemorare, expunând fotografii ale practicanţilor decedaţi şi au aprins lumânări pentru susţinerea victimelor torturii şi încetarea persecuţiilor fără precedent, ce durează în China de peste 13 ani.

În contextul celor expuse, Anatol Chitoroagă, reprezentantul Asociaţiei Falun Dafa, răspunzând întrebărilor reporterilor Epoch Times România a declarat: ”Cu ocazia Zilei Internaţionale pentru sprijinirea victimelor torturii, încercăm să redăm prin ce trec practicanţii Falun Dafa din China începând cu anul 1999, arătând doar câteva metode de tortură din cele 100 de metode folosite până în prezent. Prin acţiunile organizate, dorim să tragem şi un semnal de alarmă cetăţenilor moldoveni, pentru a fi informaţi cu ce se întâmplă în aşa zisa „China modernă”. Este foarte important ca toţi cetăţenii să cunoască adevărul despre aceste persecuţii, în urma cărora are de suferit întreaga umanitate. Chiar şi ploaia rece de astăzi este o nimica toată faţă de torturile prin care trec practicanţii Falun Dafa din China”.

Deşi unii din trecători se uitau cu indiferenţă la metodele expuse de către voluntari, totuşi mulţi oameni nu au putut trece fără să spună un cuvânt de susţinere pentru cei care suferă în China.

”Persecuţiile din China ce au loc în prezent, sunt într-adevăr o problemă enormă. Îmi pare rău că totuşi încă multe ţări susţin China. Ar fi bine ca să protesteze toate ţările lumii contra lor, chiar ar fi bine ca să nu procure nicio marfă din China şi să nu aibă niciun fel de relaţie. Căci în prezent ştiu sigur că există lagăre de concentrare unde oamenii muncesc la negru. Nu trebuie să tolerăm torturile groaznice ce au loc acolo”, a declarat Ion Ciubotaru, un trecător care a rămas mirat de fermitatea celor care au relevat câteva metode de tortură dintre sutele aplicate asupra practicanţilor Falun Gong.

De aceeaşi părere este şi avocatul Octavian, care a mai precizat: ”Neapărat trebuie ca toţi să cunoască torturile şi persecuţiile aplicate în prezent asupra practicanţilor Falun Gong de către Partidul Comunist Chinez, căci astfel vor înceta mai repede. Trebuie ca toţi să contribuim la încetarea acestor persecuţii.”

”Tortura nu este calea cea mai bună pentru a ajunge la succes. De aceea, este foarte bine că există şi în Moldova oameni cu suflet mare, care nu au rămas indiferenţi la ororile Partidului Comunist din China. Iar ca să stai în ploaie şi să prezinţi asemenea torturi este nevoie de o fermitate şi de un mare curaj. Bravo voluntarilor!”, a menţionat Albu Carolina, studentă la Facultatea de limbi străine.

În haosul prezent al vieţii umane, totuşi, mai sunt persoane, care se gândesc şi la ceilalţi, având un suflet generos, nealterat de materialism, invidie, competiţie şi goană oarbă pentru succes.

***

Falun Dafa este o practică străveche de cultivare a caracterului moral şi a corpului, ce readuce, în societatea chineză distrusă de ideologia partidului comunist, valori profunde din tradiţia chineză, precum altruismul, onestitatea, răbdarea. Transmisă din antichitate şi făcută publică în 1992 în China, de către maestrul şcolii, domnul Li Hongzhi, disciplina constă în practicarea unui set de exerciţii lente de qigong. Aprofundarea disciplinei se face respectând principiile universale de Adevăr, Compasiune şi Toleranţă în viaţa de zi cu zi.

În prezent, Falun Gong (numită şi Falun Dafa) este practicată şi apreciată în peste 100 de ţări din lume, inclusiv în R. Moldova, de peste 100 milioane de oameni. În iulie 1999, temându-se de popularitatea imensă a şcolii şi pentru că numărul practicanţilor (100 milioane) depăşea numărul membrilor partidului comunist chinez (PCC) şi a organizaţiilor lui afiliate (70 milioane), conducerea comunistă a Chinei a scos şcoala în afara legii, etichetând practicanţii Falun Dafa ca duşmani de clasă şi desfăşurând împotriva lor persecuţii inumane manifestate prin arestări arbitrare, torturi şi omoruri şi chiar recoltarea de organe pe viu. PCC urmărea să-i determine pe practicanţii Falun Dafa să se dezică de credinţa şi convingerea lor, şi să calomnieze Falun Dafa. Aceste fapte reale care se întamplă în China astăzi sunt condamnate în rapoartele emise de ONU, Parlamentul European şi toate Organizaţiile de Drepturile Omului din lume.

Această persecuţie brutală încalcă grav Declaraţia Universală a Drepturilor Omului şi este o ameninţare directă la adresa demnităţii întregii omeniri, indiferent de rasă sau naţionalitate.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe