Serbarea Zilei Internaţionale Falun Dafa va deveni o tradiţie pentru cetăţenii Republicii Moldova
alte articole
Sărbătorirea la 13 mai a Zilei Internaţionale Falun Dafa va deveni o tradiţie în Republica Moldova. La această concluzie au ajuns unanim toţi invitaţii serii, care au participat la recepţia desfăşurată şi organizată luni, 14 mai 2012, de către Asociaţia Obştească “Falun Dafa” din Moldova.
Sărbătoarea a fost deschisă de către Preşedintele Asociaţiei, Tatiana Chiriac, care a salutat invitaţii prezenţi, felicitându-i cu ocazia celei de-a douăzecea aniversări de când învăţăturile şcolii chineze de qigong Falun Dafa au devenit publice.
La recepţie au participat discipolii Falun Gong din Moldova, invitaţi de onoare, precum şi admiratori şi susţinători care promovează şi respectă principiile ce stau la baza şcolii chineze de qigong “Falun Gong” - cele mai sacre valori ale Universului - Adevăr, Compasiune, Toleranţă.
Astfel, Ştefan Creangă, directorul general al Agenţiei Achiziţii Publice, se străduie să-şi îmbunătăţească perspectiva asupra vieţii respectând în fiecare zi minunatele principii care ajută pe fiecare să obţină o grandoare morală, precizând: “Principiile Adevăr, Compasiune, Toleranţă urmează a fi respectate de orice cetăţean indiferent de convingeri. Cred foarte mult în aceste principii ca o necesitate stringentă pentru o societate cu adevărat dezvoltată. Cu atât mai mult aceste principii importante ar trebui să fie pilonii unei familii sănătoase şi ar trebui să se cultive şi în şcoli.”
Directorul Agenţiei Achiziţii Publice a mai menţionat că activităţile Asociaţiei Obşteşti “Falun Dafa” din Republica Moldova sunt demne de admirat şi bine venite într-o societate modernizată la maximum, dar plină de indiferenţă umană. “Sper că se reuşeşte sensibilizarea cetăţenilor Republicii Moldova, aducându-se la cunoştinţă ororile partidului comunist din China, căci este foarte greşit să uiţi de aproapele tău. Doar un gând că cineva are grijă de tine te face să fii mai puternic”, a notat Ştefan Creangă în exclusivitate pentru Epoch Times România.
Maria Cazac a menţionat publicului că este nespus de mulţumită că este invitata evenimentului. A trăit emoţii extraordinare şi a mai precizat că în asemenea câmp energetic, cu astfel de oameni alături îţi este foarte uşor să te poţi ridica din câmpul minciunilor răspândit de partidul comunist chinez care persecută discipolii Falun Dafa şi să remarci că fiind informat ”poţi selecta bobul de aur din pleava persistentă a societăţii”…
Foarte entuziasmată s-a arătat a fi şi invitata Doina, care este încă elevă: “Mă bucur enorm că am fost invitată şi particip în această seară aici. Cred că Falun Dafa poate arată Calea de a ieşi din noroiul cotidian în căutarea unui sens adevărat al vieţii. Iar eu fiind adolescentă, la o vârstă de “cumpănă” trebuie să fac o alegere corectă pentru a păşi în viaţă şi chiar această recepţie plină de sens, m-a ajutat să înţeleg mai profund cum pot începe viaţa fara greşeli şi demn, adică cum să fiu un om bun în viaţa de zi cu zi”.
“Deja de mult timp caut o linişte sufletească, şi sper să o am, respectând principiile Adevăr, Compasiune, Toleranţă. Căci deşi când am venit, mă simţeam cam obosită, acum, paradoxal, mă simt foarte uşoară…” a mai exclamat o invitată a serii.
Publicul a admirat prezentarea scenică a minunatelor dansuri clasice chineze prezentate de către discipolii Falun Dafa, Oxana Budis, Maria Maievchi, Ana Lesan, Tatiana Chitoroagă şi Mariana Cherciu. Cele cinci exerciţii ale şcolii Falun Gong care sunt foarte simple şi line, dar extraordinare au fost demonstrate publicului de către copii Boldurescu Ştefănel şi Gheorghiţă, Grosu Vitalina şi Chiriac Costel.
În cadrul serii s-au recitat poezii pline de sensibilitate şi valoare dedicate şcolii şi Maestrului Li Hongzhi, s-a discutat într-o atmosferă caldă şi s-au admirat poze ce reprezentau diversele activităţi voluntare ale discipolilor Falun Dafa moldoveni pe parcursul anilor, şi s-a prezentat un frumos fotoreportaj pregătit de către Anatolii Chitoroagă.
Dumitru Roman, vice - preşedintele A.O. ”Falun Dafa” şi-a împărtăşit experienţa prin care a trecut pentru a deveni mai sănătos, mai ferm şi mai puternic, încercând să fie un model de comportament de moralitate şi corectitudine pentru cei din jur, în circumstanţele apăsătoare ale societăţii de azi.
Totodată s-au dat citire proclamaţiilor oferite de către Sergiu Cojocaru - şeful Direcţiei Cultură a raionului Călăraşi, Svetlana Stăvilă – Directorul Şcolii de Arte Călăraşi, Aliona Vîrlan – Directorul Bibliotecii de Arte ”Tudor Arghezi”şi Anastasia Moldovanu - bibliotecar principal, Biblioteca de Arte ”Tudor Arghezi”, prin care au transmis un mesaj de felicitare şi înaltă apreciere tuturor celor care sărbătoresc, la 13 mai 2012, Ziua Internaţională Falun Dafa.
Spre finele serii invitaţii au remarcat în unanimitate că au asistat la o seară deosebită şi de neuitat, notând că au sesizat şi au preţuit enorm calmitatea, bunăvoinţa, grija, simplitatea şi onestitatea adevărată cu care au fost trataţi şi pe care nu au mai întâlnit-o vreodată.
Precizăm că în ziua de 13 mai 2012, practicanţii Falun Gong şi susţinătorii lor din întreaga lume, au sărbătorit Ziua Mondială Falun Dafa, mulţumind fondatorului şcolii, domnului Li Hongzhi pentru învăţăturile şi bunătatea pe care a adus-o în vieţile oamenilor, pentru modul de viaţă plin de altruism, compasiune şi bunătate.
Discipolii Falun Dafa din Moldova au serbat duminică evenimentul cu organizarea unei zile informative şi culturale în mun.Chişinău, Scuarul Europei, cu un protest paşnic în faţa Ambasadei Chineze la Chişinău şi cu organizarea şi vernisarea la 14 mai a Expoziţiei Internaţionale de Artă: ”Adevăr-Compasiune-Toleranţă” în incinta Bibliotecii Publice „Onisifor Ghibu” din mun.Chişinău, ce va putea fi vizitată până la 31 mai.
***
Falun Dafa este o practică străveche de cultivare a caracterului moral şi a corpului, ce a readus în societatea chineză distrusă de ideologia partidului comunist, valori profunde din tradiţia chineză, precum altruismul, onestitatea, răbdarea. Transmisă de mari maeştri din antichitate şi făcută publică la 13 mai 1992, în China, de către Maestrul Şcolii, domnul Li Hongzhi, practica constă în efectuarea unui set de exerciţii line de qigong, iar aprofundarea disciplinei se face respectând principiile universale de Adevăr, Compasiune şi Toleranţă în viaţa de zi cu zi, la acest moment şcoala fiind apreciată şi practicată în peste 120 ţări ale lumii.