De 13 ani, apelul Falun Gong din 25 aprilie 1999, este onorat an după an
alte articole
La 25 aprilie 2012, Falun Gong comemorează 13 ani de la protestul din 25 aprilie 1999, acesta fiind cel mai mare protest care a avut loc în China după evenimentele din Piaţa Tienanmen din 1989.
Din 1999 comunitatea internaţională a asistat cu uimire şi indignare la abuzurile inumane comise de guvernul comunist chinez împotriva Falun Gong.
Falun Dafa (sau Falun Gong) este o practică tradiţională antică de cultivare a caracterului moral prin respectarea celor mai înalte principii ale universului: Adevăr – Compasiune – Toleranţă. Datorită beneficiilor pe care le-au obţinut prin această practică – îmbunătăţirea sănătăţii şi elevarea caracterului moral – practica s-a răspândit foarte rapid în China, astfel că numărul persoanelor care practicau Falun Gong a ajuns între 70 şi 100 milioane. Simţindu-se ameninţat de popularitatea şcolii, Jiang Zemin, fostul lider al partidului din acea vreme, a pornit o persecuţie nemaiîntâlnită în istorie prin cruzimea ei şi a căutat prin toate mijloacele eradicarea acestei practici.
Pe 25 aprilie 1999, mii de practicanţi Falun Gong s-au adunat în Beijing pentru a cere în linişte eliberarea practicanţilor bătuţi şi deţinuţi şi au expus liderilor guvernului îngrijorarea faţă de acţiunile de hărţuire a şcolii Falun Gong, comise de către unii oficiali de la vârful puterii. Evenimentul a captat atenţia lumii întregi. Demonstranţii au încercat să explice conducerii chineze faptul că Falun Gong aduce sănătate şi armonie în vieţile oamenilor şi că atacurile unor oficiali chinezii nu erau justificate.
Cu toate acestea, la 20 iulie 1999, regimul comunist chinez a început o campanie de persecuţie sistematică împotriva Falun Gong. A fost înfiinţat Biroul 610 – un organism independent care are drept unic obiect de activitate exterminarea mişcării Falun Gong. Biroul 610 a fost investit cu puterea de a emite ordine directe armatei, forţelor de securitate, poliţiei, sistemului judiciar şi Ministerului Propagandei şi are puterea de a controla toate resursele şi sistemele guvernului.
În perioada imediat următoare în China s-a înregistrat o vastă campanie de arestări în masă (zeci sau sute de mii de persoane), urmată de detenţii arbitrare în lagăre de muncă şi un număr impresionant de decese în arestul poliţiei, autorităţile urmând ordinul preşedintelui Jiang Zemin: „Distrugeţi-le reputaţia, falimentaţi-i financiar şi exterminaţi-i fizic”.
Din 1999, persecuţia de o cruzime fără precedent, a continuat până în zilele noastre. Peste 3200 au fost identificaţi că şi-au pierdut viaţa, dar numărul real al celor care au murit în această îndelungată campanie de persecuţie este cu siguranţă mult mai mare. Milioane de persoane au fost destituite, şi-au pierdut locul de muncă, au fost exmatriculate din şcoli, pe lângă alte forme de discriminare sistematică.
Din 2005 genocidul la care sunt supuşi practicanţii Falun Gong în China a atras din nou atenţia opiniei internaţionale din cauza unui nou tip de atrocităţi. Mărturii independente au scos la iveală o campanie de recoltare forţată de organe de la practicanţii Falun Gong. Au fost dezvăluite cazuri tulburătoare privind existenţa a cel puţin 36 de lagăre speciale de exterminare a practicanţilor Falun Gong, unde sunt deţinuţi pentru a li se extrage forţat organele, care sunt vândute ulterior doritorilor de transplanturi pe sume enorme.
Până în prezent, în China au fost închişi în lagăre de muncă şi închisori sute de mii de prizonieri de conştiinţă. Zeci de mii au fost torturaţi după bunul plac al agenţilor de poliţie şi securitate. Au fost identificate peste 3200 de persoane care şi-au pierdut viaţa, dar numărul real al celor care au murit în această îndelungată campanie de persecuţie este cu siguranţă mult mai mare. Milioane de persoane au fost destituite, şi-au pierdut locul de muncă, au fost exmatriculate din şcoli, pe lângă alte forme de discriminare sistematică.
În mijlocul persecuţiei, practicanţii Falun Gong au reuşit să câştige respectul publicului prin moralitatea şi demnitatea cu care şi-au păstrat identitatea spirituală.
Timp de 13 ani, an după an, practicanţii Falun Gong şi simpatizanţii lor onorează spiritul de pace, justiţie şi compasiune cu care se face apelul pentru oprirea persecuţiei.
În ziua de 25 aprilie, practicanţii Falun Gong de pe tot mapamondul aprind lumânări, distribuie pliante, prezintă petiţii şi întreprind acţiuni de conştientizare a oamenilor, informând despre nedreptăţile comise împotriva lor, despre atrocităţile care se întâmplă în China, cerând oprirea persecuţiei.
În acest context, Asociaţia de Qi Gong Falun Dafa România organizează următoarele acţiuni în Bucureşti:
- Apel paşnic la Ambasada Chinei între orele 11:30-13:30;
- Infoday în Parcul Cişmigiu – intrarea de vizavi de Prefectură – orele 14:30-18.
Mai multe informaţii se pot afla accesând linkurile:
http://apel.falundafaromania.nethttp://www.opfg.ro/istoria_persecuţiei.html