Cum a ajuns Falun Dafa în Vest

Un grup de practicanţi din Suedia în timpul vizitei la templul Jietaisi din afara Beijingului, în noiembrie 1996, inclusiv Lei Wang (a treia de la dreapta pe primul rând), Sven Olausson (în mijloc pe rândul din spate, îmbrăcat în albastru şi violet), Svensson Pirjo (în mijloc în al treilea rând, cu fular roşu), şi Hakosalo Anne (îmbrăcată în roşu pe rândul al doilea). (prin bunăvoinţa Pirjo Svensson)
Lilly Wang staff
14.05.2012

GOTHENBERG, Suedia - În timpul unei vizite din 1994 în China, Lei Wang din Gothenburg, Suedia, a observat mai mulţi oameni care stăteau împreună într-un parc şi meditau.

"Am fost atât de atrasă de asta încât m-am aşezat lângă ei. Muzica era minunată. A fost experienţa cea mai paşnică pe care am avut-o vreodată", a spus doamna Lei.

Grupul lângă  care a stat în acea zi era format din practicanţi Falun Gong (de asemenea, cunoscută sub numele de Falun Dafa). Ea a aflat că domnul Li Hongzhi - profesorul practicii spirituale care a primit titlul respectuos de "maestru" din partea elevilor săi - urma să ţină un seminar de zece zile în Jinan, capitala provinciei Shandong. Dna Lei a primit un bilet pentru acel seminar.

În 1995, Lei a vizitat Beijing şi a participat la seminar. În cursul acestei reuniuni, dl Li Hongzhi a menţionat că Falun Dafa va începe să se răspândească în afara Chinei, spre Vest. "În acel moment, Asociaţia Falun Gong din Suedia a fost înfiinţată în mintea mea", a afirmat Lei.

"I-am făcut o invitaţie, pe care a acceptat-o. Pe 6 aprilie, domnul Hongzhi a venit în Suedia. A ţinut sesiuni introductive în patru oraşe şi un seminar de şapte zile în Gothenberg, al doilea oraş ca mărime din Suedia".

Cursul de la Gothenberg

Prima persoană care s-a înscris la cursul de la Gothenberg a fost doamna Pirjo Svensson, un asistent social.

"Am început să dorm bine, ca un copil, corpul meu se simţea reînnoit, iar durerile de pe spatele meu au dispărut", a spus doamna Svensson. "Şi de fiecare dată când practicam Falun Gong simţeam cum sufletul meu zâmbea în interior. Dafa mi-a curăţat şi vindecat inima şi trupul. Am început să iert oamenii care mi-au făcut rău. Acea săptămână a fost cea mai fericită perioadă din viaţa mea. Am putut simţi o energie incredibilă."

Ultima persoană care s-a înscris pentru seminarul din Gothenberg a fost domnul Sven Olausson. Un tehnician de la o instalaţie energetică, care lucra în schimbul de noapte. "În pauza de cafea, am simţit dintr-o dată că trebuie să particip la seminar", a spus domnul Olausson. "Mi-am luat liber şi m-am grăbit la seminar."

La 13 ani, Olausson şi-a pierdut mama, iar de la vârsta de 15 ani a trăit pe cont propriu. El era tulburat de întrebări despre sensul vieţii.

Ajungând la seminar, Olausson s-a aşezat în partea din spate a camerei. Maestrul Li "se uita la mine cu un zâmbet, ca şi cum ştia la ce mă gândesc.''

"El vorbea într-un mod clar şi pur, pe care nu l-am mai auzit înainte. Discursul său era incredibil de simplu de înţeles. În noaptea aceea am dormit foarte bine."

Dna Bolette Ebertz este un asistent social care a fost adoptată din Coreea. Ebertz a trăit o viaţă confortabilă. Cu toate acesteea, simţea că îi lipsea ceva. Ea a pierdut mulţi bani şi timp în căutarea unei învăţături, dar nimic nu părea corect.

În timpul seminarului, Ebertz a înţeles că a găsit ceea ce căuta.

"Puteam întreba despre orice şi maestrul ne răspundea plin de compasiune. În timp ce învăţam exerciţiile, se plimba prin sală şi ne corecta mişcările. Am simţit cum maestrul îmi ajusta exerciţiile în cel mai delicat mod cu putinţă. A fost un moment foarte special".

"M-am simţit ca şi cum am ajuns acasă", declară doamna Ebertz. Ea a renunţat la fumat şi la băut şi a început să înţeleagă sensul vieţii şi al existenţei.

La o vârstă destul de tânără, Anne Hakosalo a devenit interesat de acupunctura chineză, ceaiuri de plante şi aspectele spirituale ale culturii chineze. După participarea la seminarul din Gothenberg, "durerea mea de genunchi şi durerile cronice de cap au dispărut. Acesta mi-a schimbat complet punctul de vedere asupra vieţii."

China. Persecuţia

În total, 120 de persoane au participat la seminarul din Gothenberg. Ulterior, o parte dintre ei au început să meargă anual în China.

"Călătoriile în China erau atât de preţioase, pentru că ne-au ajutat să avansăm rapid în cultivare", a spus doamna Svensson. "Ei erau atât de prietenoşi şi de plini de compasiune. Îmi amintesc că era foarte dificil să stai în poziţia lotus dublu, dar la Beijing am fost în stare să o fac. Am fost atât de recunoscătoare."

Profeţii nu sunt niciodată bine primiţi în propria ţară, zice un vechi proverb.

În iulie 1999 regimul comunist de la Beijing a început persecuţia regimului chinez împotriva Falun Gong. Mânat de spiritul dictatorial comunist, liderul Partiului la acel moment, Jiang Zemin, a declanşat o adevărată vânătoare a aderenţilor Falun Gong, care au început să fie arestaţi, torturaţi şi deseori omorâţi în bătaie de către Securitatea chineză. Concomitent, departamentul de propagandă al Partidului a început o campanie de calomnii împotriva practicii spirituale.

Dna Hakosalo se afla în China cu o bursă, în acel moment. La sfârşitul lunii octombrie, a primit un apel de la un prieten care a rugat-o să meargă la Beijing pentru o problemă urgentă.

"Am înţeles că era ceva important", a susţinut Hakosalo. "de fapt mi-era rău şi aveam frisoane, dar am împachetat şi m-am îndreptat spre capitală. Când am ajuns acolo, m-am fost dus la un hotel unde m-am întâlnit cu câţiva practicanţi din diferite părţi ale Chinei. Mi s-a spus atunci că au de gând să organizeze o conferinţă de presă pentru a expune adevărul despre persecuţie."

Doamna Svensson era deja acolo. "Am citit despre chinurile şi suferinţele îndurate de practicanţii chinezi şi am plâns. Mass-media din China a început să trimită calomnii despre Falun Gong, iar mass-media occidentală de la Beijing a urmat exemplul lor. "

Doamna Svensson a decis să meargă în China pentru a vorbi cu mass-media occidentală de acolo.

"Au venit reporterii de la mai multe ziare internaţionale", a relatat doamna Hakosalo. "Noi le-am spus jurnaliştilor despre Falun Gong, persecuţia practicanţilor Falun Gong şi maltratările din lagărele de muncă şi centrele de detenţie. După conferinţa de presă, am plecat repede de la hotel în direcţii diferite."

În Suedia, Hakosalo a citit despre moartea unei doamne în vârstă - pe nume Ding Yan - care a fost omorâtă în bătaie de poliţie, din cauza rolului său în organizarea conferinţei de presă.

Atât Hakosalo cât şi doamna Svensson au revenit în China după aceea.

Pe 21 ianuarie 2001, ele au făcut parte dintr-un grup de 36 de practicanţi occidentali, care s-au adunat în Piaţa Tiananmen din Beijing pentru a protesta în legătură cu persecuţia împotriva Falun Dafa.

"Ne-am dorit să oprim genocidul şi să luăm atitudine sprijinind practicanţii chinezi", a declarat doamna Svensson. "Acesta a fost unul din lucrurile cele mai bune şi mai drepte pe care l-am făcut vreodată."

"Am vrut să spun lumii adevărul despre Falun Dafa, să spun asta practicanţilor din China şi să cer regimului chinez să oprească persecuţia împotriva practicanţilor Falun Gong", a spus doamna Hakosalo.

"Când primeşti Falun Dafa ca persoană, primeşti o nouă viaţă, un corp nou şi un nou viitor", a susţinut doamna Svensson. "Am devenit puternici în interior şi corecţi în inimă, ne pasă mai mult de ceilalţi şi am renunţat la egoism. Dafa este un cadou minunat şi este normal să aducem acest cadou şi altor persoane."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor