Klaus Iohannis nemulţumit de hotărârea Curţii de Apel Braşov, care l-a lăsat fără un imobil

Rămas fără una din case în urma unei decizii pronunţate de instanţă, preşedintele Iohannis se declară nemulţumit şi anunţă că va căuta modalităţi pentru a contesta hotărârea.
Klaus Iohannis (Epoch Times România)
Loredana Diacu
17.11.2015

Lăsat de instanţă fără una din casele din Sibiu, după o lungă serie de procese, Klaus Iohannis a declarat luni că soluţia pronunţată de justiţie îl "nemulţumeşte" şi că, împreună cu avocaţii săi, caută modalităţi de a contesta hotărârea.

"Această soluţie, după părerea mea, nu este bună, mă nemulţumeşte şi, împreună cu avocaţii mei, căutăm cele mai bune căi pentru a contesta această soluţie", a declarat Klaus Iohannis, citat de Mediafax, într-un interviu acordat TVR 1.

Reamintim că familia lui Klaus Johannis a pierdut definitiv o casă în centrul Sibiului, în urma unei decizii a Curţii de Apel Braşov, relata, în urmă cu cinci zile, turnulsfatului.ro.

Potrivit sursei citate, sentinţa legată de imobilul din strada Nicolae Bălcescu, nr 29 vine după 16 ani, cu zeci de procese, în care instanţe din Sibiu, Alba, Braşov şi Bucureşti au înclinat dreptul de proprietate când într-o parte, când în alta.

Anul trecut, Tribunalul Braşov a anulat contractul de vânzare-cumpărare încheiat între Klaus Iohannis, soţia acestuia, Carmen Iohannis, soacra preşedintelui şi moştenitorii unui imobil din centrul municipiului Sibiu, iar la recursul formulat de familia primarului Curtea de Apel Braşov a menţinut această decizie.

Istoricul clădirii, potrivit turnulsfatului.ro.

Conform publicaţiei citate, imobilul în suprafaţă de 166 de mp, amplasat în centrul Sibiului, a făcut parte din averea soţilor Maria şi Eliseu Ghenea, născuţi în comuna Porumbacu de Jos. După decesul celor doi, în anii ’70, averea lor a trecut în proprietatea unei surori a lui Eliseu Ghenea, care a decedat câţiva ani mai târziu, fără să lase urmaşi. În consecinţă, casa de pe strada Nicolae Bălcescu, din Sibiu, a trecut în proprietatea statului român.

În 1997, imobilul a fost cumpărat de chiriaşi pentru ca doi ani mai târziu, contractele de vânzare-cumpărare ale acestora să fie anulate de instanţă, la cererea lui Ioan Baştea, care a arătat că este fiul lui Nicolae Baştea, nepot al soţilor Ghenea. După anularea acestor contracte, casa ajunge în proprietatea familiei Johannis, care a cumpărat şi părţile de proprietate ale urmaşilor lui Nicolae Baştea. Lăsaţi fără locuinţe, foştii chiriaşi au pornit procese pentru anularea actelor care au dus la o nouă stare de fapt.

Articolul integral poate fi citit aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor