Kelemen Hunor: Am decis să intrăm la Guvernare

Hotel Intercontinental, Victor Ponta a participat la dezbaterea ” Să înţelegem mai bine reforma electorală”. În imagine, Kelemen Hunor, UDMR
Hotel Intercontinental, Victor Ponta a participat la dezbaterea ” Să înţelegem mai bine reforma electorală”. În imagine, Kelemen Hunor, UDMR (Epoch Times România)

Liderul UDMR Kelemen Hunor a precizat luni, în cadrul unei conferinţe de presă după negocierile cu USD, că formaţiunea pe care o reprezintă a acceptat să intre la guvernare, urmând să ocupe două ministere, un post de vicepremier şi 14 secretari de stat.

„Am constatat că România are nevoie de stabilitate politică, ţinând cont de cele mai recente situaţii atât din ţară, cât şi de la vecinii noştri. Am renunţat la ministerul Sănătăţii. Am decis să intrăm în structurile guvernamentale cu un post de vicepremier, ministerele Culturii şi Mediului şi 14 posturi de secretari de stat, pe programul guvernamental aprobat de Parlament în decembrie 2012. Despre structura Guvernului va vorbi premierul”, a declarat Kelemen Hunor.

Kelemen Hunor va ocupa funcţiile de ministru al Culturii şi de vicepremier, în timp ce Attila Korodi va fi propus pentru funcţia de ministru al Mediului.

Acordul dintre UDMR şi USD va fi semnat la ora 15.30 şi va făcut public atunci.

„Nu pot să vă spun detaliile negocierilor. Am ajuns la o concluzie foarte bună. Am ţinut cont de procentul nostru în cadrul coaliţiei. Asta înseamnă în mare 14 poziţii în ministere, secretari de stat. Nu există anexe totul este public nu se adaugă nicio virgulă la programul de guvernare”, a adăugat liderul UDMR.

Liderul UDMR a avertizat că nu ar fi bine să se apese prea mult pe „pedala naţionalistă” pentru că acest lucru poate face mult rău. Cât despre acuzaţiile că acum colaborează cu Dan Voiculescu, cel care conduce din umbră Partidul Conservator, după ce l-a numit pe acesta „cancerul politcii româneşti”, Kelemen a precizat: „Eu nu semnez nimic cu Dan voiculescu, nu l-am reevaluat. Sunt convins ca nu va avea o influenţă asupra deciziilor din guvern”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne