Kaspersky Lab face echipă cu Interpolul

Firma rusească specializată în securitate cibernetică Kaspersky Lab şi-a extins relaţia cu Interpolul semnând un acord privind schimbul de date pentru a ajuta la combaterea infracţiunilor cibernetice.
(Getty Images)
Andrei Popescu
13.10.2017

“Cadrul legal este proiectat pentru a facilita şi dezvolta cooperarea dintre Kaspersky Lab şi Interpol prin schimbul de informaţii despre ameninţările cu privire la cele mai recente activităţi cibernetice, oriunde apar ele”, a precizat Kaspersky într-un comunicat de presă.

Anunţul a fost făcută în condiţiile în care Kaspersky a ajuns în centrul atenţiei după ce guvernul federal al Statelor Unite a interzis utilizarea produselor companiei ruseşti în luna septembrie, pe fondul temerilor legate de hackingul rusesc.

În 10 octombrie, serviciul de informaţii al Israelului a declarat că hackerii guvernului rus au folosit programul de antivirus al Kaspersky pentru spionaj.

Kaspersky a respins imediat acuzaţiile: “Kaspersky Lab nu a fost implicat şi nu deţine informaţii despre situaţia în cauză, compania reiteând dorinţa de a lucra împreună cu autorităţile americane pentru a aborda temerile pe care le-ar putea avea în ceea ce priveşte produsele şi sistemele sale”.

Reuters a precizat că nu a reuşit să confirme afirmaţiile serviciului israelian de informaţii, invocând declaraţiile repetate ale Kaspersky că nu a ajutat Rusia sau orice altă ţară să spioneze calculatoare.

La rândul său, Kremlinul a respins acuzaţiile, iar purtătorul de cuvânt Dmitri Peskov le-a numit “absurde”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor