Kaspersky Lab face echipă cu Interpolul

Firma rusească specializată în securitate cibernetică Kaspersky Lab şi-a extins relaţia cu Interpolul semnând un acord privind schimbul de date pentru a ajuta la combaterea infracţiunilor cibernetice.
(Getty Images)

“Cadrul legal este proiectat pentru a facilita şi dezvolta cooperarea dintre Kaspersky Lab şi Interpol prin schimbul de informaţii despre ameninţările cu privire la cele mai recente activităţi cibernetice, oriunde apar ele”, a precizat Kaspersky într-un comunicat de presă.

Anunţul a fost făcută în condiţiile în care Kaspersky a ajuns în centrul atenţiei după ce guvernul federal al Statelor Unite a interzis utilizarea produselor companiei ruseşti în luna septembrie, pe fondul temerilor legate de hackingul rusesc.

În 10 octombrie, serviciul de informaţii al Israelului a declarat că hackerii guvernului rus au folosit programul de antivirus al Kaspersky pentru spionaj.

Kaspersky a respins imediat acuzaţiile: “Kaspersky Lab nu a fost implicat şi nu deţine informaţii despre situaţia în cauză, compania reiteând dorinţa de a lucra împreună cu autorităţile americane pentru a aborda temerile pe care le-ar putea avea în ceea ce priveşte produsele şi sistemele sale”.

Reuters a precizat că nu a reuşit să confirme afirmaţiile serviciului israelian de informaţii, invocând declaraţiile repetate ale Kaspersky că nu a ajutat Rusia sau orice altă ţară să spioneze calculatoare.

La rândul său, Kremlinul a respins acuzaţiile, iar purtătorul de cuvânt Dmitri Peskov le-a numit “absurde”.