Japonia: Un cuplu se va căsători într-un tren de navetişti din Tokyo

(photos.com)

Cea mai mare companie de căi ferate din Tokyo oferă unui cuplu posibilitatea de a se căsători la bordul unuia dintre trenurile de navetişti de pe linia foarte frecventată Yamanote din capitala niponă, relatează AFP.

JR East a lansat această iniţiativă pentru a sărbători cei 141 de ani ai căilor ferate japoneze şi cei 50 de ani de culoare verde a Yamanote.

Compania speră să găsească un cuplu care doreşte să se căsătorească în faţa a 120 de invitaţi, la bordul legendarului tren cu traseu circular.

'Ne aşteptăm la candidaturi din partea logodnicilor care au un anumit ataşament faţă de linia Yamanote, inclusiv persoane care locuiesc în apropiere', a explicat pentru AFP un purtător de cuvânt al JR East, Yoichi Suzuki. Compania nu se adresează, aşadar, decât iubitorilor de trenuri, chiar dacă aceştia sunt foarte numeroşi în Japonia.

Cuplul şi oaspeţii acestuia vor avea la dispoziţie 11 vagoane. Trenurile de pe linia Yamanote, care vin odată la 2-5 minute, transportă fiecare, în mod normal, circa 1.000 de pasageri, în general foarte înghesuiţi.

Trenul, care nu are toalete, va pleca din gara Ikebukuro, unde va reveni după ce va face un tur, adică 35 km într-o oră, cu oprire cu uşile închise în fiecare din cele 28 de staţii de pe această linie, în general foarte aglomerată la orele de vârf.

Ceremonia va avea loc la 14 octombrie, iar JR East va accepta candidaturile în următoarele trei săptămâni.

Cuplul câştigător va putea organiza ceremonia de căsătorie aşa cum doreşte, însă recepţia va trebui să aibă loc, în mod obligatoriu, într-o sală de banchet a unui hotel gestionat de grupul JR.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Opinii