James Murdoch demisionează de la BSkyB

James Murdoch a demisionat din funcţia de preşedinte al BSkyB, invocând faptul că rolul său la staţia de emisie "ar putea atrage sentimente ostile" pe fondul acuzaţiilor de interceptare telefonică.
James Murdoch după Adunarea Generală a BSkyB din 29 noiembrie 2011 în Londra, când s-a opus celor care îi cereau demisia (Oli Scarff / Getty Images)
Alex Johnston
04.04.2012

James Murdoch a demisionat din funcţia de preşedinte al BSkyB, invocând faptul că rolul său la staţia de emisie "ar putea atrage sentimente ostile" pe fondul acuzaţiilor de interceptare telefonică.

"Din moment ce evenimentelor trecute de la News International încă li se acordă atenţie, am hotărât că interesele BSkyB nu ar trebui subminate de probleme din afară acestei companii", a afirmat James Murdoch într-o declaraţie de marţi.

Nicholas Ferguson, un director senior, îl va înlocui pe Murdoch în calitate de preşedinte al firmei. Rupert Murdoch, tatăl lui James Murdoch şi director executiv al News Corporation, va rămâne directorul non-executiv al BSkyB. News Corp deţine aproximativ 39% din BskyB.

Preşedintele News Corp, Chase Carey, a afirmat într-o declaraţie că îi este "recunoscător conducerii de succes a lui James Murdoch în cadrul BskyB."

"El a jucat un rol major în propulsarea companiei în poziţia de lider de piaţă de care se bucură astăzi şi în crearea unei valori substanţiale pentru acţionarii News Corp, în acest proces", se arată în declaraţie.

James Murdoch a demisionat recent din poziţia sa de la News International, o filială a News Corp, şi s-a mutat de la Londra la New York. În acel moment el a spus că se va concentra pe gestionarea afacerilor de televiziune ale tatălui său.

Potrivit London Telegraph, Comitetul pentru Cultură, Mass-media şi Sport din Marea Britanie va prezenta în curând un raport critic în legătură cu acuzaţiile de interceptare telefonică şi cu presupusul rol al lui Murdoch în scandal.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor