Iurie Leancă: Scurgerea de informaţii din interiorul Poliţiei de Frontieră controlate de Năstase îmi pune viaţa în pericol
alte articole
Guvernarea ACUM-PSRM încearcă să distragă atenţia de la cum îşi partajează funcţiile, organizează “concursuri”, măresc nejustificat taxele etc., afirmă Leancă, justificându-şi tentativa de scoatere din ţară a 50 mii euro.
Presa de la Chişinău a scris la începutul lunii august, că fostul premier moldovean Iurie Leancă a încercat să scoată din ţară 50.000 de euro, prezentând inspectorului vamal paşaportul său diplomatic. Politicianului nu i s-a permis trecerea frontierei de stat după ce ar fi refuzat să prezinte acte care să permită unei persoane fizice scoaterea mijloacelor băneşti din Republica Moldova ce depăşesc suma de 10 000 euro.
„Pentru că gluma se îngroaşă”, fostul prim-ministru a decis să vină cu „precizările de rigoare” scriind pe pagina sa de Facebook că va depune toate demersurile legale pentru ca cei care au „vândut informaţii private eventual, diferitor grupuri criminale, de când Năstase controlează Poliţia de Frontieră, după Alianţă Kozak” să fie identificaţi şi traşi la răspundere, iar în judecată va cere şi despăgubiri morale pe care le va dona.
Fostul oficial a prezentat în calitate de probe copia paşaportului diplomatic eliberat de actuala guvernare la începutul lunii iulie, extrasul bancar de pe contul indicat în declaraţia de avere care „desfiinţează toată propaganda lansată împotriva mea”.
Politicianul a ţinut să precizeze că prin astfel de “bombe” guvernarea ACUM-PSRM încearcă să distragă atenţia de la cum îşi partajează funcţiile între ei, organizează “concursuri”, măresc taxele nejustificat şi opac îşi numesc cumătrii în tot felul de funcţii. „Prin astfel de intoxicări ale cetăţenilor cu “scurgeri de informaţii”, ei pur şi simplu îşi ascund (temporar) incapacitatea şi lipsa de voinţă de a face ceva util pentru cetăţeni.”
„Sunt banii mei, munciţi onest până în 2009 când am venit în politică. Câştigaţi de-a lungul timpului cât am lucrat (2 ani) ca diplomat la Haga cu salariu de 10.000 de euro lunar sau cât am fost vicepreşedintele celei mai prospere companii din Moldova (alţi 7 ani)”, a adăugat fostul premier menţionând că cei 50 000 de euro sunt declaraţi 10 ani la rând în declaraţia sa de avere, fiind economiile câştigate corect. „În comparaţie cu alţii, în această perioadă nu am fost vreodată şomer şi nici n-am fost “ajutat de părinţi”.”
„Scurgerea de informaţii din interiorul sistemului controlat de Năstase îmi poate pune în pericol viaţa şi integritatea corporală a mea şi a membrilor familiei mele”, a conchis Iurie Leancă notând că din cauza unor astfel de abuzuri în serviciu şi proastei gestiuni a sistemului informatic sau a resurselor umane, orice cetăţean al Republicii Moldova poate deveni victimă a diferitor grupări, prin neprotejarea datelor cu caracter personal, vândute reţelelor de traficanţi de fiinţe umane sau de organe.