Iranul ameninţă marina americană cu atacuri sinucigaşe, în caz de război

(CHOI JAE-HO / AFP / Getty Images)

Contraamiralul iranian Ali Fadavi a avertizat, joi, Statele Unite că este pregătit să lanseze atacuri sinucigaşe, atacuri cu drone cât şi cu rachete avansate „pentru a distruge forţele navale ale Statelor Unite” în confruntarea ce va veni, a notat Free Beacon.

Fadavi, membru al Corpului Gărzii Revoluţionare Islamiste a Iranului, a avertizat că ţara sa se pregăteşte pentru o confruntare cu Statele Unite.

Iranul „compensează inferioritatea sa tehnologică faţă de SUA printr-o strategie de război asimetric, ce include atacuri sinucigaşe şi utilizarea de vedete rapide şi rachete”, a adăugat Fadavi.

În plus, Fadavi a dezvăluit că, în „cel puţin trei ocazii”, oficiali de rang înalt ai Statelor Unite au contactat Iranul pentru a instala un „fir roşu” cu Teheranul, precum cel dintre Moscova şi Washington din timpul Războiului Rece.

Declaraţiile Teheranului vin la scurt timp după o altă serie de ameninţări efectuate pe fondul înarmării masive a Iranului, care pretinde că a dezvoltat rachete capabile să detoneze o încărcătură nucleară.

În timp ce Statele Unite posedă echipament militar avansat, „aceste arme sunt ineficiente împotriva noii strategii iraniene care se bazează pe credinţă, pe o dorinţă de martiriu şi pe vedetele rapide unice (ale Iranului - n.r.)”, a adăugat Fadavi.

„Forţele navale ale SUA din regiunea Golfului Persic ascultă de ordinele Gărzii Revoluţionare Islamiste” şi „se tem că vapoarele şi rachetele iraniene le vor lua în vizor”, a adăugat Fadavi.

Portavioanele americane sunt studiate intens de oficialii din armata iraniană, aceştia dezvoltând mai multe strategii pentru a le distruge rapid, spune acesta.

„Am creat şi am scufundat replici ale distrugătoarelor, fregatelor şi navelor de război americane, şi am scufundat vapoarele lor în 50 de secunde printr-o serie de manevre operaţionale”, a declarat Fadavi la începutul lunii.

Fadavi a explicat că armata iraniană exersează atât de intens lupta împotriva navelor de război americane pentru ca, în cazul izbucnirii războiului, „învingerea şi umilirea americanilor” să fie garantată.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe