"Am vorbit cu Preasfinţitul, am vorbit cu toţi popii!"- şeful PSD Satu Mare prezintă strategia pentru alegeri

Premierul Victor Ponta
Premierul Victor Ponta (Epoch Times România)
Mircea Govor, preşedintele PSD Satu Mare, a fost înregistrat în cadrul unei şedinţe din 4 noiembrie cum se dezlănţuia în faţa colegilor de partid şi-i ameninţa pe directorii de şcoli, pe şefii de deconcentrate şi pe preoţii din judeţ că vor fi demişi şi li se vor tăia fondurile, dacă Victor Ponta nu va câştiga alegerile în turul II, relatează Gândul.

"Cei care nu veţi avea rezultate în turul doi, cât sunt eu în Consiliul Judeţean şi cât am posibilitate, nu o să primiţi niciun cinci bani. Când se repartizează bugetul – zero, când se împart … (neinteligibil) zero şi garantez că niciunul nu mai primeşte nimic. Staţi şi muriţi, asta e viaţa. Deja nu se mai poate. Trebuie să mă duc eu să mă milogesc ca un prost şi să pun o groază în joc? Pentru ce? Ca să vin aici să ce? Să mă fac de râs. Pentru că ăla doarme la amiază în loc să meargă în campanie electorală, ălălalt în ziua votului stă şi nu face nimica, mă duc la altul nimica. Unde ai fost, măi? Unde a fost …(neinteligibil) de la şcoală? Cum să fie la şcoală, mă? Eu ce-s, tâmpit? M-am dus şi am vorbit cu omul nostru. … (neinteligibil) Să-ţi spun ceva, de luni nu mai vine la şcoală, să se ducă să se odihnească. De luni, la revedere. Nu mai merge cu de-aste feluri. Şi-o spun foarte clar. Toţi directorii de deconcentrate care au fost numiţi politic, directorii de şcoli, toţi care au fost numiţi politic dacă nu participă efectiv la campanie, pleacă acasă. S-a-ncheiat", spune Govor, potrivit înregistrării obţinute de Gândul.

Vicepreşedintele CJ Satu Mare nu i-a ameninţat numai pe directorii de deconcentrate şi de şcoli cu tăierea fondurilor, ci şi pe reprezentanţii bisericii, cu care, susţine Govor, a discutat pentru sprijin pe 16 noiembrie. Acesta susţine că a vorbit cu "preasfinţitul" şi că preoţii se vor implica în campania electorală de partea lui Victor Ponta.

"Am vorbit cu preasfinţitul, am vorbit cu toţi popii. Exact cum vorbesc cu voi, aşa am vorbit şi cu ei şi am spus la popi în felul următor: băi, oameni buni, s-o terminat. (neinteligibil) Dacă nu vreţi să fiţi de partea noastră, s-aduceţi să votaţi cu domnul Victor Ponta, eu nu vă mai cunosc. La mine la uşa nu mai veniţi. Le-am spus verde în ochi", mărturiseşte preşedintele PSD Satu Mare.

În înregistrarea obţinută de Gândul, Govor le spune colegiilor de partid că "preasfinţitul" a fost "total" de partea PSD: "Deci preasfinţitul o fost de partea noastră total. E un om extraordinar. (...) Şi încă ceva, la toţi popii dacă pierdem toate preotesele le dau afară din tot, la revedere. Le-am şi spus. Toţi au venit la mine să le pun preoteasa. S-a terminat. S-a pierdut, pleacă acasă. Meargă la mama dracului, nu mă interesează".

Însă "baronul" PSD de Satu Mare nu se rezumă numai la ameninţări, ci în înregistrare este dezvăluit şi planul pe care îl face pentru duminica alegerilor, când ordonă activului de partid să stea în faţa secţiilor de votare şi să-i îndrume pe localnici să voteze cu Ponta.

"Deci am hotărât în felul următor: la fiecare secţie de votare vreau să văd doi oameni în faţa secţiei de votare, din care să fie consilieri locali, în special dacă avem, să fie directori/profesori de şcoli, să fie poştaşul din sat, să fie reprezentantul direcţiei sanitar-veterinare (...) În faţa secţiei de votare să fie la intrare doi oameni care să stea de vorbă cu omul: Bună ziua, bine aţi venit, vă aşteptăm să veniţi să fiţi de partea noastră şi la revedere. (...) Deci la fiecare secţie de votare. Pe lângă asta trebuie să meargă din casă în casă să le spună la oameni în felul următor: oameni buni, nu facem voturi, nu ne gândim pentru comună, stăm degeaba", a precizat Govor.

Totodată, Govor îi informează pe colegi că a stabilit strategia şi cu liderii UDMR, cărora le pune în vedere că „sunt şmecheri” deoarece joacă la două capete. Pentru a nu avea surprize, a planificat că va fixa un ungur care să-i sfătuiască pe oameni să voteze cu Ponta şi totodată în bisericile ungureşti să se facă propagandă pentru Ponta.

Am vorbit cu preasfinţitul, am vorbit cu toţi popii. Exact cum vorbesc cu voi, aşa am vorbit şi cu ei şi am spus la popi în felul următor: băi, oameni buni, s-o terminat. Dacă nu vreţi să fiţi de partea noastră, s-aduceţi să votaţi cu domnul Victor Ponta, eu nu vă mai cunosc. La mine la uşa nu mai veniţi. Le-am spus verde în ochi"

"Cei de la UDMR ne-au promis că vin cu noi. Ei sunt şmecheri, lucrează la două capete, dar nu funcţionează. Vom avea în fiecare localitate câte un ungur de-al lor şi câte unul de-al nostru. Şi vom sta să vedem ce vor să facă. De asemenea, din momentul în care am bătut palma cu ei şi le cerem acelaşi lucru în biserică trebuie să meargă în biserică (neinteligibil). Nu mai merge aşa. Nu mai avem ce face. Vom avea oameni în fiecare biserică ungurească", spune liderul social democrat.

Această panică, disperare şi ploaie de ameninţări a şefului PSD s-a manifestat în contextulîn care Victor Ponta s-a clasat pe locul al doilea la primul tur al alegerilor prezidenţiale în judeţul Satu Mare, fiind devansat de Klaus Iohannis cu 0,6%.

Dacă aceste planuri se pun în aplicare, înregistrarea ar putea oferi dovada concretă a felului în care se fraudează alegerile folosindu-se instituţiile publice, banii de stat şi influenţa Bisericii, opinează Florin Negruţiu de la Gândul.

Reamintim în context că, potriviti stiripesurse.ro, PS Iustin Sigheteanul, episcop-vicar al Episcopiei Maramureşului şi Satmarului le-a cerut public preoţilor ca în ziua votului, "direct de la biserică şi în ţinuta de slujbă să se pună în fruntea credincioşilor şi să meargă direct la votare şi să se asigure că enoriaşii votează "un ortodox." Cuvântarea "preasfinţitului" a fost ţinută în prezenţa preşedintelui CJ Satu Mare, Adrian Stef.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne