Intrigi şi acuzaţii. Scandal Udrea-Turcan pe tema numirii Alinei Bica la DIICOT

Elena Udrea , PMP
Elena Udrea , PMP (Epoch Times România)

Nici de sărbători nu lipsesc micile scandaluri politice. După ce fostul purtător de cuvânt al preşedintelui, Valentin Turcan, i-a reproşat Elenei Udrea că Traian Băsescu a numit-o pe Alina Bica la DIICOT la "insistenţele" sale, preşedintele PMP i-a dat o replică dură acestuia, recomandându-i să evite să vorbească despre susţineri şi recomandări, în contextul în care cariera sa se bazează "exclusiv pe aşa ceva".

"Valeriu Turcan, cel care probabil şi acum ar fi fost pentru public doar soţul Ralucăi Turcan dacă nu m-ar fi cunoscut pe mine, a afirmat recent că Preşedintele a numit-o pe Alina Bica în fruntea DIICOT ca urmare a insistenţelor mele", scrie Elena Udrea pe contul său de Facebook, adăugând că are de făcut trei comentarii scurte privind această problemă

"Ca unul care a lucrat cu Traian Băsescu atâţia ani, Turcan ar trebui să recunoască faptul că nimeni nu îi poate impune ceva acestuia, oricât ar insista. Preşedintele colaborase în câteva momente, cum ar fi elaborarea Codurilor penale, dar nu numai, cu Alina Bica şi o cunoştea ca profesionist suficient de bine încât să o susţină fără recomandarea sau insistenţele cuiva", a precizat Udrea.

În opinia liderului PMP, nu Valeriu Turcan ar trebui să vorbească despre susţineri şi recomandări, deoarece cariera lui se bazează exclusiv pe aşa ceva. Udrea a susţinut că, în 2006, acesta a lucrat ca şi consultant de comunicare pentru ea, după ce fusese dat afară de Călin Popescu Tăriceanu de la Agenţia de Strategii Guvernamentale şi rămăsese fără job.

"După ce a plecat Adriana Săftoiu de la Cotroceni, în primăvara lui 2007, am fost printre cei care l-au susţinut, chiar insistent, pentru ocuparea postului de purtător de cuvânt. Aşa se face că, astăzi, are ocazia să vorbească pe la televizor în calitate de fost colaborator al Preşedintelui şi, deci, evident, un mare cunoscător într-ale politicii! Episodul cu plecarea de la Cotroceni, dat afară de Preşedinte, într-o altă postare...", a adăugat Elena Udrea.

La câteva ore după declaraţia Elene Udrea, Valeriu Turcan a scris pe contul său de Facebook: "Doamnei Elena Udrea, îi doresc linişte sufletească, împăcare şi multe bucurii alături de familie şi cei dragi! În toate trebuie să existe măcar un dram de decenţă şi dreptate!".